Přejít k hlavnímu obsahu

Chcete FIFU 22 později upgradovat na next-gen? Tak to si budete muset připlatit

15. 7. 2021 | 08:12 EA SPORTS FC 24
EA Sports nedávno zveřejnila úplně první trailer k FIFĚ 22 a také nám prozradila, co obsahují dílčí verze pro každou platformu. Zas a znovu je plno negativních ohlasů a to z důvodu omezení pro některé z platform. Pojďme si společně ukázat, co zahrnují a co chybí jednotlivým edicím.
FIFA 22
FIFA 22
Zdroj: EA Sports

Společnost EA Sports opět vytvořila více verzí FIFY 22, a to se odrazilo jak na obsahu, tak i na ceně. Oficiální vydání FIFY 22 je naplánováno na 1. října 2021 a už teď je možné si ji přeobjednat. K mání jsou dvě edice – Standard Edition a Ultimate Edition, které mají několik novinek.

Standard Edition obsahuje talentovaného odchovance do režimu Kariéry, jednoho hráče z edice TOTW (Team Of The Week), kartu Kyliana Mbappeho na hostování a také výběr FUT ambasadora na hostování. Všechno tohle zní na základní verzi dobře, avšak tato edice má i pár nedostatků.

Tím nejdůležitějším je odebrání práva výměny hry z PS4/XboxOne na novější PS5/Xbox Series X/S v průběhu roku. Dual Entitlement je k dispozici pouze při zakoupení Ultimátní edice FIFY 22, což znamená, že pokud si zakoupíte standardní edici na PS4 a později si zakoupíte PS5, tak nebudete moci přejít na takzvaný next-gen. Standardní verzi FIFY 22 pro PS4/Xbox One koupíte za 1 849 Kč, pro PS5/Xbox Series X/S platí lehce vyšší částka 2 099 Kč.

Ultimate Edition se EA Sports hodně povedla a zdá se být jednoznačnou volbou, nehledě na cenu. Každoročně si příznivci FIFY stěžují na astronomické částky, která opět nezklamala. Za ultimátní edici se zdá být férová, možná i výhodná. Bavíme se o částce 2 699 Kč.

Ultimátní edice vám vedle itemů ze standardní edice nabídne zbrusu novou kartu klubové legendy či hrdiny a kartu OTW (Ones To Watch). Dále díky této edici získáte hru dříve o 4 dny než ostatní, tedy 27. září, díky níž budete mít šanci výrazně odskočit od svých protihráčů. Tím nejpřitažlivějším, co kromě možnosti pozdějšího přechodu na next-gen ultimátní edice obsahuje, je 4600 FIFA Points v hodnotě 1 089 Kč. FP jsou pro každého hráče FIFY velmi známá věc, jedná se o měnu ve hře, která lze zakoupit pouze za reálné peníze. Díky této měně si můžete zakoupit balíčky.

Obsah jednotlivých edicí
Obsah jednotlivých edicí
Zdroj: PlayStation Store

Ani v tomto ročníku jsme se nedočkali hraní cross platform, přestupový trh tak zůstane stejný jako v minulých ročnících. Svůj vlastní "přestupák" i samotné turnaje budou mít PlayStation, Xbox a PC nadále samostatné. Lehce se rozčlenilo hraní, a to tak, že bude možné hrát pouze proti hráči se stejnou edicí hry.

„Pokud hrajete verzi FIFA 22 pro PlayStation 4, budete se moci spojit a hrát s dalšími hráči, kteří hrají stejnou verzi FIFA 22, bez ohledu na to, zda hrají na PlayStation 4 nebo PlayStation 5. Totéž platí pro verzi FIFA 22 pro Xbox One, kde budete moci hrát s dalšími hráči, kteří hrají stejnou verzi hry na Xbox One nebo Xbox Series X|S,“ uvedlo Electronic Arts.

Pro FIFU 22 byla představena i nová technologie HyperMotion, která má přinést lepší pohyb, chytřejší umělou inteligenci, nové animace a lepší fyziku míče. HyperMotion slibuje opravdu mnoho, jak to ale bude fungovat se teprve uvidí. Nová technologie vylepší zážitky hráčům na platformách nejnovější generace, tedy PlayStation 5, Xbox Series X/S a také Google Stadia.

Žádných velkých změn se nedočkali ani hráči na PC. Verze FIFY 22 pro PC bude totožná jako pro konzole PS4 a Xbox One, tedy pro čtvrtou generaci konzolí. Fanoušci jsou pochopitelně podrážděni, avšak v tomto ohledu EA Sports dočista chápeme. FIFA na PC není moc populární a je zde malý počet hráčů, což má dopad na přestupový trh ve FUT, kde je problém koupit karty za rozumnou cenu. Další ránou pro hráče je problém při nákupu hry na PC. V zásadě budete moci hrát FIFU 22 pouze na počítači, na kterém jste hru původně zakoupili.

Štítky: FIFA 22, EA Sports