Přejít k hlavnímu obsahu

Chcete si zahrát Minecraft? V Jižní Koreji můžete až od devatenácti!

20. 7. 2021 | 07:00 Všechny hry
Minecraft. Kostičkovaná hra bez násilí od studia Mojang, které vlastní Microsoft. Rozvijí myšlení a kreativitu dětí a ještě k tomu je zábavná. Děti z Jižní Koreji jsou ale o tuto hru ochuzeny a díky starému zákonu hra byla zakázaná. Minecraft je tak dostupný až od devatenácti let.
Minecraft
Minecraft
Zdroj: Google

Všeho moc škodí. Asi to si říkali lidé v Jižní Koreji když vymysleli The Youth Protection Revision Act, který pojednává o onlinových hrách, konkrétně o délce hraní. Do devatenácti let totiž lidé mohou hrát maximálně do 0:00, kdy své stroje musí vypnout. Samotný zákon je starý více než 10 let, přesto ale stále nedošlo ke změně. Microsoft tak v roce 2012 oznámil, že aby si lidé mohli zahrát online, musí mít účet v Xbox Live. Ten je ale možné si založit až od devatenácti let a děti tak měly s hraním konec.

Jedna z mála her, která Xbox Live nebyla postižena byl Minecraft. Stále sice platilo časové omezení od 0:00 do 6:00, ale děti si pořád mohly hru zahrát. Před časem však Mojang vše přesunul pod Microsoft a tím pádem pod službu Xbox Live. Minecraft si tak můžete v Jižní Koreji zahrát až po nabytí devatenácti let. Vznikla petice, která má už tisícovky podpisů a další přibývají. Vyjádřil se i samotný Microsoft: „Snažíme se vyřešit problém s Java edici Minecraftu pro naše hráče v Jižní Koreji. Pracujeme na dlouhodobějším řešením pro stávající i nové hráče ve věku do 19 let. Další informace zveřejníme později letošní rok.“

Pokud Microsoft rychle nenajde řešení, bude se pyšnit nelichotivým prvenstvím – jediná země na světě, kde je Minecraft pro dospělé.

Zdroj: gameindustry
Štítky: minecraft
Od léta 2021 redaktorem PLAYzone. Věnuji se hlavně Battle royale hře Call of Duty:Warzone a YouTube obsahu na internetu.