Přejít k hlavnímu obsahu

Chcete uspořádat sbírku? DeeThane vám řekne, jak na to!

25. 8. 2021 | 11:00 Twitch.tv
Když lidé začnou nadávat na YouTubery a streamery, jeden z nejlepších argumentů, proč to, co dělají, je prospěšné, je obrovská medializace. V nedávné době to byl například případ DeeThane vs. TV Nova, kdy Dee donutil Novu zaplatit celé auto. Tentokrát si vzal na paškál poměrně podrobný návod na to, jak uspořádat charitu a na co si dát pozor.
Deethanův Instagram
Deethanův Instagram
Zdroj: DeeThane

Damien "DeeThane" Dante je na česko-slovenské Twitch scéně známou osobností. Profesionálně komentoval zápasy v CS:GO, vydal pár úspěšných rapových alb a v neposlední řadě významně pomáhá charitám. Naposledy to bylo minulý rok, kdy uspořádal sbírku pro Míšu a vybral 300 000 Kč. Nyní se vrhl k tématice charity znovu, tentokrát ale z pohledu streamera, aby dal svým kolegům pár rad. 

Netýká se to ale jen živého vysílání. Jak sbírku ošetřit, vysvětluje i v případě benefitních koncertů, běhů a dalších. Ve videu výše několikrát upozorňuje na daně. Ty je totiž nutné odvést, pokud ten, kdo charitu vybírá, jedná na vlastní pěst. Samozřejmě jsou pak ale dostupné i daňové úlevy. Dalším problémem je StreamElements a nejčastěji PayPal, přes který se peníze posílají. Obě tyto služby si totiž také berou určitá procenta.

V druhé části svého videa DeeThane zmiňuje kauzu okolo streamerky Mayyya, která uspořádala sbírku na psí útulek. Vybrala pořádně velkou částku. Peníze ale tam, kam měly, nikdy nedorazily. Rady Damiena jsou tedy jednoduché a to ověřit si, že má streamer/YouTuber u počítadla donatů přesný název společnosti, osoby a dalších. 

Damienovi za tohle patří velký palec nahoru. Jak sám zmiňuje, většinou jsou sbírky na nemocné děti a podobné pravé. Občas se ale stane, že na tom někdo chce jen vydělat. Pokud se ale budete řídit návodem od Deeho, jen tak nenaletíte.

Od léta 2021 redaktorem PLAYzone. Věnuji se hlavně Battle royale hře Call of Duty:Warzone a YouTube obsahu na internetu.