Přejít k hlavnímu obsahu

Mayyya byla nařčena z krádeže peněz na charitu. Jak se k celému incidentu staví?

24. 8. 2021 | 16:45 Twitch.tv
Na Twitchi se opět přehnala smršť, která tentokrát zasáhla českou streamerku Mayyyu. Celá situace je o to smutnější, protože jádro problému spočívá v charitativním streamu. Jak se ukázalo, ne všechny části skládanky do sebe úplně zapadají, což vedlo některé lidi ke spekulacím a obviněním, že streamerka s pěnezi naložila jinak, než měla. Nikdo neví, kde je pravda, Mayyya se však k incidentu konečně vyjádřila.
Mayyya
Mayyya
Zdroj: Twitch.tv/mayyya

Česko-slovenská Twitch scéna ani tentokrát nevydržela moc dlouho bez další aféry. Nejnovější kauza je v posledních dnech středem pozornosti domácích streamerů i reakčních kanálů, přestože stále není nic prokazatelné. V kontrastu s nedávným úspěšným charitativním počinem streamerky Clainy, se tentokrát do poměrně nepříjemné situace spojené s charitou dostala česká streamerka Mayyya.

Mayyya se již dříve angažovala ve sbírce pro útulek a nedávno toto gesto zopakovala charitativním výběrem na pomoc obětem tornáda na Moravě. Po uplynutí nějaké doby se však začaly dostávat na povrch problematické detaily a nedostatky, jež začaly vrtat hlavou mnoha lidem. Dle dalších streamerů i diváků jsou tato charitativní vysílání dost podezřelá, jelikož Mayyya nikdy řádně nedoložila, že vybranou částku skutečně odeslala tam, kam měla.

Nepomohla ani skutečnost, že Mayyya na všechny dotazy ohledně této kauzy buď nereagovala vůbec a nebo je rovnou mazala. Do celého problému se vložili i další streameři a někteří Mayyyu dokonce nařkli z krádeže, jelikož údajně i samotná nadace potvrdila, že jim zmíněná částka (20 050 Kč) nikdy nepřišla. Strhla se tak řetězová reakce a vznikla spousta zapálených diskuzí založených právě na těchto podezřelých činnostech.

Mayyya se konečně k situaci vyjádřila a tvrdí, že se stala obětí podvodu, ovšem údajně se chystá vše dát do pořádku. Obrázek si udělejte sami.

Bohužel jsem si myslela, že jsem peníze zaslala, ale nezaslala. Nemyslela jsem si, že by věci jako falešné nadace existovaly. Nechápala jsem, co se děje a ignorovala jsem to. Myslela jsem, že mi chtějí ublížit. Zjišťovala jsem si info, když moje platba nedorazila a poslala jsem to na špatnou nadaci. Už jsem se spojila s nadací a omluvila se za problémy. Byla jsem na policii, dokonce i kontaktovala banku,

vyjadřuje se k incidentu Mayyya pro PLAYzone.

I s tímto vyjádřením však nejsou všichni úplně spokojení a stále v celém incidentu vidí pochybná a neobjasněná místa. Nikdo netuší, jestli se ze strany streamerky jedná o povedené divadlo, nebo je v tom nevinně, jak sama tvrdí, ovšem spousta věcí je stále dost pochybná. Ne všichni se však k Mayyye otočili zády, například slovenský streamer Michael Average se jí na svém streamu zastal a vidí ji jako nešťastnou oběť podvodné stránky.

Doufejme, že pravda co nejdříve vypluje na povrch už jen pro klid na duši všech zúčastněných stran. Ať už se jedná o podvod, nebo ne, jedno je jisté, charitativní streamy je nutné dělat řádně a vše dotáhnout do konce, jinak se situace může člověku opravdu vymstít. 

Štítky: Mayyya