Přejít k hlavnímu obsahu

Crowley: Tohle MČR je pro mě poslední

7. 10. 2021 | 08:28 PUBG: Battlegrounds Rozhovor
David "Crowley" Haraším je jedním z největších veteránů lokální scény, PUBG totiž kompetitivně hraje už od úplných začátků. S týmem Gunrunners se stal v roce 2018 historicky prvním mistrem České republiky, dnes už je ale jediným, kdo z původní soupisky stále aktivně hraje. Za svojí kariéru si zastřílel také za eSubu a Team Universe, v současné době ale hájí barvy Dark Tigers.
Crowley
Crowley
Zdroj: eSuba

Ahoj Crowley, MČR se už pomalu, ale jistě blíží, jak se na letošní ročník těšíš? 

Ahoj, bylo pro mě velké překvapení, že se letos Vodafone Mistroství České republiky uskuteční, takže jsem byl při oznámení mile překvapen. Radost kazí jenom to, že se to uskuteční online, ale vzhledem k okolnostem se to dá jistě pochopit.  

V červenci jste přešli pod křídla organizace Dark Tigers, jak si zatím v novém dresu spokojený? 

S organizací jsem velice spokojen, doufám, že spolupráce bude trvat i nadále. 

Hned v prvním kole kvalifikace jste s týmem zvládli urvat první místo, jak se vám to povedlo?

Kéž bych mohl napsat, že jsme to zdominovali, ale co si budeme, zóna lepila, měli jsme lehkou skupinu
a hlavně štěstíčko. 

Jak často s Dark Tigers trénujete? Máte pevně určené dny a časy, nebo je to každý týden různé podle toho, jak se zrovna domluvíte? 

Je to po společné domluvě. Ideální pro nás je: 3x týdně scrimy a pak libovolně rankedy (nepočítám turnaje). Avšak teď je to trochu složitější, jelikož jsem propadl New Worldu. Musím to omezit, jelikož s takovou brzo přijde Kudlička.

Jeden titul z MČR už máš z roku 2018, jak si věříš letos? Myslíš, že máte na to být nejlepší a odnést si cennou trofej i tentokrát?

Vyhrát může kdokoliv, vůbec bych se nezlobil, kdyby to padlo na nás. 

Už v kvalifikaci proti sobě máte dost silnou konkurenci, kdo pro tebe bude ale tím úplně nejtěžším soupeřem? 

Česká scéna se od prvního MČR posunula dosti daleko. Rozdíly mezi hráči už nejsou tak veliké, každý dokáže nějakým způsobem „zahrát“ a překvapit. Avšak největším soupeřem pro nás jsme my samotní.  

Máš už nějaké plány po MČR? 

V mém věku už mám jiné priority a povinnosti. Prakticky je nemožné držet krok s hráči co ten čas naopak mají. Proto jsem se rozhodnul, že tohle MČR je pro mě poslední. Zároveň bych se rád věnoval daleko více své rodině, navíc se blíží Vánoce. Za předpokladu, že to nevydržím a PUBG mi bude zkrátka chybět, tak bych si případně rád vyzkoušel roli trenéra. 

Díky za rozhovor, je ještě něco, co bys našim čtenářům rád vzkázal? 

Děkuji za rozhovor a všem těm, co to dočetli až do samotného konce.

Štítky: Crowley, Dark Tigers, MČR
V gamingu jako tooolki, jinde jako tooolkys. Kromě her a esportu mě baví také vše kolem tenisek a módy, volný čas rád trávím pečením a degustací voňavých pokrmů.