Přejít k hlavnímu obsahu

Czech Imports porážejí SINNERS a stávají se vítězem premiérového turnaje od eLEAGUE

16. 5. 2021 | 21:10 League of Legends
V průběhu posledních dní jsme měli možnost pozorovat duely mezi nejlepšími českými hráči, které v některých přípdaech doplnili cizinci. Nakonec se vítězem Spring Cupu stává mix sestava Czech Imports, kterou na midu táhla bývalá hvězda eSuby, Adam “Random” Grepl.
Spring Cup
Spring Cup
Zdroj: eLEAGUE.cz

Turnaj, ve kterém se týmy měly možnost ukázat a zabojovat o finanční odměnu a uznání, tak by se dal popsat Spring Cup od eLEAGUE. Kromě tradičních týmů a organizací se nám v turnaji představily mixy, ve kterých se nacházeli čeští hráči a zástupci jiných národností. Za zmínku stojí Marmas in Paris a Czech Imports. Navíc některé české organizace, jako například eSuba, nemohly použít hráče ze své hlavní sestavy a tudíž se otevřela pro menší týmy možnost zabojovat o titul. 

Tuhle možnost ovšem docela rychle zlikvidovaly dva týmy – SINNERS a Czech Imports. Hříšníci jsou na naší scéně už docela známým jménem, ale právě Czech Imports jsou ti, kteří na sebe upoutali hlavní pozornost. Jedná se o mix hráčů ze zahraničních lig, které na midu vedl bývalý hráč eSuby Adam “Random” Grepl. Finálový duel mezi oba celky byl naprosto jednostranný. Czech Imports naprosto zdemolovali Sinners v poměru 3:0 na zápasy a odnáší si tak finanční odměnu ve výši 100 000 Kč a titul vítěze Spring Cupu

Jednou z unikátních věcí tohoto turnaje se navíc stali komentátoři. Kromě Martina “Mikýř” Mikysky v kvalifikaci jsme se dočkali návratu jedné z legend domácí League of Legends scény. Řeč není o nikom jiném než o Pavlu “Mozilla” Klabanovi. Ten nám svým komentářem dokázal připomenout staré časy a ještě více tak oživil napínavé zápasy závěrečné části Spring Cupu.

Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.