Přejít k hlavnímu obsahu

Nejúspěšnější Čech Matty končí na Masters Tour Stormwind těsně před branami playoff

24. 10. 2021 | 07:50 Hearthstone Turnaj
Tento víkend se uskutečnil předposlední Masters Tour tohoto roku. Z české desítky hráčů dosáhl nejvyšší příčky Matty, přesto ale jeho skóre 6-2 a devatenácté místo nestačilo na nedělní playoff. V turnaji který čítal bezmála 400 hráčů z celého světa ale Češi uhráli velmi solidní výsledky.
Matty
Matty
Zdroj: Lukáš Wagneter / Red Bull Content Pool

UPDATE #2: Tak tentokrát to bohužel nevyšlo, do nedělní části turnaje se bohužel žádný našinec neprobojoval. Nejúspěšnější český hráč Matty zaznamenal dvě porážky a končí na velice smutném devatenáctém místě. I přesto je skóre 6:2 na Masters Tour skvělým výsledkem a Matty získává automatický pozvánku na  poslední zastávku roku, která je na programu v polovině listopadu. Z české výpravy měli více výher než proher také RastaFish, Pardub a Faeli, kromě nich si na alespoň pár stovek dolarů sáhli ještě také Norwis, Jarla a Jobsad.

Konečné výsledky českých hráčů na MT Stormwind:

  •  Česká republika Matyáš "Matty" Kalužný – 6:2 (19. místo) – 1500 $
  •  Česká republika Michal "RastaFish" Rybák – 5:3 (68. místo) – 750 $
  •  Česká republika Jakub "Pardub" Pardubský – 5:3 (89. místo) – 750 $
  •  Česká republika Oldřich "Faeli" Mahdal – 5:3 (131. místo) – 500 $
  •  Česká republika Štěpán "Norwis" Šimek – 4:4 (138. místo) – 500 $
  •  Česká republika Jaromír "Jarla" Vyskočil – 4:4 (141. místo) – 500 $
  •  Česká republika Josef "Jobsad" Smutný – 4:4 (152. místo) – 500 $
  •  Česká republika Petr "En1gma" Balcar – 3:5 (246. místo)
  •  Česká republika Matyáš "Krajda" Krajíček – 3:5 (262. místo)
  •  Česká republika Michal "Misaks" Syrovátko – 1:5 (327. místo)

UPDATE #1: První den turnaje nám nabídl čtyři kola swissu a čtyři čeští hráči mohou být s výsledkem spokojeni. Nejlépe je na tom Matty, jakožto jeden z 23 neporažených hráčů. Navíc má také velmi vysoké tiebreakery, které rozhodují v případě rovnosti skóre. Jeho výkony nezůstaly nepovšimnuty také mezinárodní konkurencí, protože jak můžete vidět níže, Matty opravdu září! Reálnou šanci na postup mají po prvním dni také RastaFish, Pardub a Jarla, avšak v sobotu potřebují ideálně vyhrát všechny své zbývající zápasy. Kdo by totiž dosáhl skóre 6 výher a 2 proher, tak by se musel spoléhat na dobré tiebreakery, což se týká také čtyř dalších českých hráčů v pořadí.

Křišťálová lupa
Křišťálová lupa
Zdroj: grafika PLAYzone

Pátá letošní zastávka Masters Tour se uskuteční opět v módu Conquest, stejně jako předchozí čtyři turnaje tohoto typu. V pátek se začne čtyřmi koly swissu, stejná nálož bude na hráče čekat i v sobotu. Každý hráč tedy v první fázi turnaje odehraje až osm zápasů, pro postup je potřeba zvítězit alespoň sedmkrát. Postoupit mohou také hráči se šesti výhrami, ti se ale musejí spoléhat na takzvané tiebreakery. Postup do TOP 16 je extrémně náročná záležitost vzhledem k předpokladu, že turnaj je zaplněn stovkami hráčů, kteří mají hru excelentně zvládnutou. Důkazem toho je fakt, že do play-off se ještě nedokázal dostat ani velmistr Jaromír "Jarla" Vyskočil.

Na posledním turnaji této kategorie se z českých a slovenských reprezentantů nejlépe dařilo Matyášovi "Matty" Kalužnému a Štěpánovi "Norwis" Šimkovi, oba se díky sedmi výhrám ve swissu dostali do play-off. TOP 16 fáze bohužel byla pro oba konečnou zastávkou, i tak šlo ale o nejúspěšnější tažení, které jakýkoliv český nebo slovenský hráč zatím na Masters Tourech zaznamenal. Dokážou navázat na svůj úspěch nebo je nahradí jiný český hráč? Slovensko je tentokrát bohužel bez svého zástupce, zato z Česka se představí rovná desítka borců.

Jistou místenku má díky účasti v Grandmasters Jarla, kvalifikacím se díky výkonům v Silvermoonu vyhnuli také Matty, Norwis (který i tak vyhrál jeden z turnajů) a Oldřich "Faeli" Mahdal. Ten na turnaji navíc bude mít i dva parťáky z Entropiq, Petr "En1gma" Balcar a Josef "Jobsad" Smutný postoupili díky vysokému winrate napříč kvalifikacemi. Kromě Norwise vyhrál kvalifikaci také Matyáš "Krajda" Krajíček, zbylí tři hráči se na Masters Tour Stormwind dostali skrze elitní umístění na ladderu. Výprava vypadá hodně silně, tak snad zase klapne to play-off!

Štítky: Masters Tour
Hře Hearthstone se věnuji od roku 2015, od roku 2020 poté více kompetitivněji. V říjnu 2021 jsem začal psát články pro PLAYzone, kromě samotného hraní mě totiž zajímá sledování české i světové HS scény.