Přejít k hlavnímu obsahu

Další komunitou nevítaná proměna je na světě. Jak se vám líbí nové logo týmu mousesports, tedy MOUZ?

15. 10. 2021 | 10:55 Counter-Strike 2 Zajímavost
Organizace mousesports je proslavená především na CS:GO scéně, kde má spoustu fanoušků. Tito příznivci ale včera museli překousnout hořkou pilulku, protože organizace se rozloučila s ikonickým myším logem i původním dlouhým názvem. Přivítejte MOUZ.
mousesports mění logo
mousesports mění logo
Zdroj: MOUZ

Mousesports jsou na scéně od roku 2002 a za celou historii neprošli žádnou větší změnou loga. Tou jedinou byla úprava z erbového provedení na pouhou myš, u níž byl ale problém, že leckdo tohle zvíře v logu neviděl. Právě tenhle faktor byl jedním z nejhlavnějších u proměny, kterou organizace prošla právě včera. Zatímco komunita je, jak už je u rebrandů tradicí, vysoce nespokojená, tak vedení přišlo staré logo zastaralé a po necelých dvaceti letech bylo potřeba se posunout kupředu.  Doba si to vyžaduje, je ale otázkou, jestli se nové logo povedlo.

Nové logo týmu
Nové logo týmu
Foto: MOUZ

V novém logu bílé nebo sytě červené barvy je o něco lépe rozpoznatelná myš, někdo v něm ale zase vidí srdce, jako ze srandy řekl CS:GO hráč ropz v odhalovacím videu. Mousesports se rozhodli zahodit celou svoji dosavadní identitu, protože nové logo si z toho minulého nevzalo v podstatě nic. Situace tak připomíná změny v Evil Geniuses a Dignitas, jenž ale po vlnách nevole představili další logo, které už z původní oblíbené verze vycházelo.

Je jenom na vás, jaký máte na logo názor, každopádně se dá říci, že u spousty podobných proměn si fanoušci byli schopni zvyknout až po čase, kdy se s novinkou dokázali přece jenom sžít. Jak se říká, zvyk je železná košile.

Kromě nového loga si budeme muset také na nový název, dejte sbohem mousesports. Dosavadní zkratkou názvu bylo mouz, a právě to se nově využije jako hlavní název týmu. Kromě zjednodušování je trendem i zkracovat, a právě tady jsme se dočkali obou procesů najednou. Nově už bude tým s Frozenem znám pouze jako MOUZ, což se v mluvené řeči už tak či tak používalo, takže to je na celém rebrandu tím nejmenším problémem.

Křišťálová lupa
Křišťálová lupa
Zdroj: grafika PLAYzone
Štítky: mousesports, Mouz
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.