Přejít k hlavnímu obsahu

Další přísná pravidla PGL Majoru. Trenéři mají zakázáno křičet a dotýkat se svých svěřenců

2. 11. 2021 | 11:28 Counter-Strike 2 Zajímavost
Další dopady coaching bugu jsou na světě. Valve se rozhodlo předejít jakýmkoliv podvodům tím, že zakázalo trenérům se při hře dotýkat hráčů a také křičet, například při oslavách vyhraného kola. Spousta hráčů a koučů se s novými pravidly neztotožňuje a přijdou jim přehnaná.
zonic
zonic
Zdroj: ESL

Je tomu něco málo přes rok, co se CS:GO světem prohnal hurikán s názvem "coaching bug", v němž byli namočeni trenéři ze všech koutů světa. Několika měsíční bany si tehdy odneslo celkem 37 koučů, ale ani v tom nejhorším snu se nepočítalo s tím, že by tato kauzu měla dohru i po tak dlouhé době. Bohužel se tak stalo a Valve se rozhodlo předejít jakýmkoliv podvodům tím, že zavedli velmi přísná pravidla.

Zákaz křičení a dotýkání se hráčů při hře s výjimkou timeoutů. Takhle zněla prvotní pravidla, která vyšla napovrch v průběhu Majoru. Aby toho nebylo málo, tak pár dní nato přišlo zpřísnění v podobě zákazu shlukování těsně před začátkem zápasu v rámci motivování hráčů. Trenéři a hráči mají možnost se shlukovat naposledy nejpozději pět minut do startu zápasu. Za porušení těchto pravidel budou kouči nuceni opustit místo, kde zápas právě probíhá.

Křišťálová lupa
Křišťálová lupa
Zdroj: grafika PLAYzone

Proti těmto omezením se výrazně ohradil trenér Astralis Danny "zonic" Sørensen, který je známý pro hecování svých svěřenců a emotivní chování, avšak nebyl ani zdaleka jediný komu se nová pravidla nelíbila. Na sociálních sítích vyjádřilo svou nespokojenost několik desítek hráčů, trenérů, ale i analytiků či komentátorů. Kouči jsou radikálně omezeni již od roku 2016, kdy jim bylo zakázáno komunikovat nepřetržitě se svým týmem a tato nová omezení jsou další obrovská rána, na kterou ovšem tentokrát nebyli upozorněni. Zdali budou tato pravidla nově standardem zatím není jasné, ovšem nesmíme zapomínat, že Counter-Strike by měl kromě skvělé podívané přinášet také emoce. Co si o nových pravidlech myslíte vy? Níže můžete vidět dvě vtipné ukázky:

Štítky: zonic
Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.