Přejít k hlavnímu obsahu

Další problém na Twitchi? Začíná se prosazovat gambling!

28. 6. 2021 | 08:10 Twitch.tv
Po velkém problému s hot tub streamy přichází další, tentokrát mnohem větší a nebezpečnější problém. Gambling je tady s námi dlouho, ale nyní to vypadá, že se s těmito streamy roztrhl pytel. Začátkem toho všeho jsou sponzorství s hazardními stránkami, které někteří streameři v poslední době začali podporovat a propagovat.
Je gambling jedním z největších problémů?
Je gambling jedním z největších problémů?
Zdroj: xqc

Streamy z hazardních stránek jsou na Twitchi relativně normální věc. Přece jen by jinak neměli už pár vlastní kategorii s názvem “slots”, kde tento content naprosto v klidu prochází. Bohužel problém nastává ve chvíli, kdy tento obsah začnou propagovat ti největší streameři této platformy. Zatím člověkem, který udělal největší ruch okolo tohoto trendu, je Clint Stevens. Právě on se na Twitteru pustil do těchto streamerů a podal jednoduché a krátké vyjádření:

“Nemyslím si, že je tak těžké nepřijmout sponzorství. Házet tento problém na Twitch je podle mě chabé”

Jedním z těchto streamerů byl také xQc, který v průběhu posledního měsíce přidal tomuto trendu velkou pozornost. Sám se totiž zapojil do gamblingu a přijal sponzorství, které mu zaplatilo za propagaci na streamu. Zpátky se na to dívá jako na chybu, ale následky možná ještě bude muset řešit, protože nyní vyplývá z jeho soukromých zpráv s Trainwrecksem, že má s majitelem dané hazardní stránky stále smlouvu.

Zároveň se xQc ostře pustil do ostatních streamerů, kterých se nevraživost fanoušků nijak nedotkla. Jako příklady uvedl své “kolegy” Ludwig, Mizkif, Erobb a Yassuo. Podle něj nevidí důvod, proč by oni neměli být také kritizováni a uváděni jako příklad. K tématu se vyjádřil i Asmongold, který si nemyslí, že je toto problém streamerů, ale právě Twitche.

Nejedná se ovšem jenom o zahraniční problém. Situace u nás nabrala na daleko vyšších obrátkách a to zničeho nic, když se O2 rozhodlo zablokovat celý Twitch na Slovensku. Důvodem k této akci se stalo nelegální hraní pokeru, kterým se na svém streamu prezentoval jeden jediný streamer, The Dandis.Činy jedné osoby zapříčinily obrovský problém pro tisíce streamerů a fanoušků, kteří často nechápali, co se právě děje. K této situaci se na Twitteru vyjádřil jeden z největších českých streamerů CzechCloud, který situaci veřejně vynesl na povrch a dožadoval se spravedlivého řešení ve formě potrestání konkrétní osoby namísto celého národa.

Štítky: CzechCloud, xQc
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.