Přejít k hlavnímu obsahu

Další zápasy si už nezahrajete! CLG ve sponzorovaném videu vyhrožuje svým hráčům

14. 7. 2021 | 13:08 League of Legends
Skandálů se v esportu děje hodně, ale některé z nich opravdu nemají obdoby. Speciálně video americké organizace CLG je hodně přes čáru. Fanoušci i odborníci z komunity League of Legends se shodují na tom, že něco takového je nepřípustné a nikdy se nemělo dostat na povrch. Třešničkou na dortu je ještě fakt, že celé video je sponzorované pivem Bud Light.
Tyhle věci by se neměly dostávat na veřejnost
Tyhle věci by se neměly dostávat na veřejnost
Zdroj: CLG

Budeme všichni upřímní a uznáme, že CLG zažívá jednu z nejhorších sezón v historii své existence v League of Legends. Týmu se nedaří, evropské talenty nijak nepomáhají, fanouškům docházejí nervy a totéž se dá říci o vedení této slavné organizace. Ovšem ne každá situace se dá zachránit sponzorovaným videem a tahle show je toho přesným důkazem. Vtipy okolo piva Bud Light se nyní baví většina komunity a odsuzují obě dvě strany za to, že něco takového vůbec mělo vyjít.

Hráčům jsou ve videu vyčítány dosavadní výkony a zároveň jim je oznámeno, že toto může být jejich poslední společné sezení, protože se už rozhodli podívat na jiné možnosti. K situaci se vyjádřilo i mnohem více známých osobností, jako například trenér G2 Esports Grabbz a známý streamer a bývalý profesionální hráč IWillDominate. Oba takový obsah odsoudili a nechápou, jak hráči mohou působit v takovém prostředí.

Rovněž i bývalý hráč CLG Stixxay měl co říct k tomuto tématu a omluvě jeho bývalého týmu. Tuto omluvu vystihl parádně jedním slovem “trapné”. Paradoxem této situace je to, že současný support hráč CLG Smoothie tenhle příspěvek od Stixxayho retweetnul na svůj profil, takže se dá odhadovat, že ani hráči samotní nebyli stoprocentně ve své kůži po natáčení celého “klipu”. Samotný retweet následně vymazal.

Guseppe MČR Tour
Guseppe MČR Tour
Foto: mcrpc.cz
Štítky: lcs, CLG
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.