Přejít k hlavnímu obsahu

Diváci na Twitchi strávili více než 6 miliard hodin, nejvíce u GTA V

11. 7. 2021 | 08:00 Všechny hry
V těchto dnech Facebook a Twitch uzavírají svůj druhý kvartál a dávají vědět, jak se jim za čtvrt roku dařilo. Oproti stejnému období minulý rok letos vidíme nárůst statisíců hodin sledování na Twitchi. Nejvíce hodin lidé strávili u her GTA V, COD Warzone a Valorantu. Z řad streamerů pak žebříčku vévodí xQc.
Logo Twitche
Logo Twitche
Zdroj: Twitch

Druhý kvartál nám skončil a Twitch s Facebookem, tak jako každý rok, sdílí s fanoušky svá data a statistiky. Díky tomu jsme se mohli dozvědět spoustu užitečných informací a hlavně jsme je mohli porovnat s minulým rokem. Pojďme se tedy podívat na to, jak se gigantům vedlo.

Kolik hodin na obou platformách lidé strávili?

Je nutno uznat, že obě platformy za sebou mají obrovský růst. Díky lockdownu totiž lidé strávili více času u svých počítačů, speciálně pak brouzdáním na Twitchi nebo Facebooku. Data z letošního druhého kvartálu mluví jasně. Twitch zaznamenal 31% nárůst odkoukaných hodin oproti minulému roku. Místo 4,7 miliard hodin se lidé dívali v součtu neuvěřitelných 6,2 miliard hodin.

 

Doba sledování
Doba sledování
Zdroj: Google

Špatně na tom není ani Facebook Gaming, který si polepšil o 24 %. Lidé tak sledováním streamů na Facebooku strávili 1,21 miliard hodin. Slušný výsledek!

Co bylo na Twitchi nejsledovanější?

Jak je zvykem, horní příčku sledovanosti zaujala kategorie "Just Chatting" s 247 miliardami hodin. Z her lidé sledovali 167 miliard hodin Grand Theft Auto V, o něco méně pak League of Legends a na třetím místě se umístilo Call of Duty: Warzone. Většina her ale oproti minulému roku zaznamenala propad. Nárůstek diváků naopak zaznamenal World of Warcraft díky datadisku Burning Crusade pro verzi Classic, která nalákala do hry oldschool hráče, a Dota 2.

Co se týká nejsledovanějších streamerů, trůn si pro sebe znovu urval xQc s 22 miliony hodin. Na seznamu desítky nejsledovanějších lidí na Twitchi se překvapivě neobjevila Amouranth, do žebříčku se ale vyškrábal Asmongold, který diváky nachytal právě na WoW Burning Crusade.

 

Streameři
Hry

Trend VTuberů na Twitchi nadále roste a někteří tito tvůrci zaznamenali masivní nárůst diváků. Kategorie bazénků, Hot Tubs a dalších tak nahoře není a vcelku u těchto kategorií lidé strávili "jen" pod 8 milionů hodin. Amouranth a Indiefoxxx těmto kategoriím nepřekvapivě vévodily, i přes jejich bany.

Jak je tak vidět, Twitch i Facebook si určitě polepšily. Na vině je ale pravděpodobně pandemie, kdy lidé zkrátka strávili více času doma bez možnosti zabavení. A co vy, měli jste to letos podobně?

Zdroj: Dotesports
Štítky: Twitch, Facebook
Od léta 2021 redaktorem PLAYzone. Věnuji se hlavně Battle royale hře Call of Duty:Warzone a YouTube obsahu na internetu.