Přejít k hlavnímu obsahu

Domácí hráč byl za své chování zabanován na půl roku, vedení se snaží odvolat. Jak to vše dopadne?

15. 6. 2021 | 08:30 Counter-Strike 2
Hráč týmu NecroRaisers hrající pod přezdívkou Skyy je proslulý svým provokováním protihráčů, ale i spoluhráčů. Nyní na to doplatil. Při turnaji Sazka eLEAGUE Open totiž urážel hráče týmu eKoVy a za své činy obdržel zákaz činnosti na půl roku. Vedení NecroRaisers se na svých stránkách omluvilo za jeho chování, avšak se samotnou výší trestu se neztotožňuje.
NecroRaisers
NecroRaisers
Zdroj: logo týmu

Adam "Skyy" Drobek je v česko-slovenské CS:GO komunitě známý provokatér, který se často ostře obouvá do protihráčů, a dokonce i spoluhráčů. Ostatně tento fakt ve svém vyjádření zmiňuje i samotný Jan Arnošt Drozd na stránkách klubu NecroRaisers, jako jeho zástupce. Nynější situace, která vyústila půlročním zabanováním Skyye od Sazka eLEAGUE, se odehrála při kvalifikaci do baráže, konkrétně v zápase s týmem eKoVy.

Dle spekulací měl Skyy své soupeře hrubě urážet, když při zápase tým eKoVy využil možnost pauzy již podesáté, a díky tomu tak uměle natahoval zápas. Mimo to podle něj hráči eKoVy nehráli na svých Steam účtech. „Trošku jsem se upustil. Ale rozhodně jsem nepoužil žádné “hrubé urážky” a ban na další split mi přijde jako nevkusný vtip.“ Takhle se nechal slyšet samotný Skyy a dále se vyjadřuje i k minulé kvalifikaci, ze které byli NecroRaisers kontumováni. „Vyhráli jsme už první kvalifikaci nad Universe ve finále 2:1, ale protože nám na jedné mapě twist (hráč spolku eSuba) dělal coache na TS, jelikož se prostě chtěl dívat, zápas byl kontumován. Řekl pět a půl slova za celou mapu + team Universe nám to na začátku povolil.“

Kromě samotného banu a kontumace se ve vyjádření řeší rok staré urážení klubu NecroRaisers a rasismus s ním spjatý. Tehdy někdo v Google dokumentu přepsal NecroRaisers na nevhodné rasistické pojmenování a navíc místo soupisky vložil vlajku nacistického Německa. Tento incident se prý nikdy nepodařilo vyřešit a nebyl za něj nikdy nikdo potrestán. V souvislosti s banem Skyye a nevyřešením onoho incidentu se chtějí NecroRaisers odvolat, jelikož jim trest nepřipadá přiměřený v porovnání s daleko závažnější rasistickým činem. Na to jakou celá situace bude mít dohru si ještě budeme muset počkat, ovšem trest Skyye je momentálně platný, a jelikož už je kvalifikační cyklus celý u konce, tak s tou nejhlavnější částí trestu už NR nemohou nic udělat.

Štítky: Skyy, NecroRaisers
Student informatiky, který se rozhodl své dlouholeté zkušenosti a nabyté informace z herního titulu Counter-Strike: Global Offensive zúročit, a proto začal v roce 2021 pracovat jako redaktor pro PLAYzone.