Přejít k hlavnímu obsahu

Domácí střelci jsou lepší než ti v zahraničí, říká v rozhovoru hvězda Fadee Gaming

18. 6. 2021 | 14:14 PUBG: Battlegrounds
V rámci PUBG vám přinášíme nepravidelnou rubriku, ve které si pozveme na rozhovor domácí PUBG hráče. Prvním hráčem je hráč vystupující pod přezdívkou Duff. Kdo se pod touto přezdívkou nachází, co říká na porovnání zahraniční a domácí scény, názor na zavedení WWCD formátu nebo jak vidí budoucnost v PUBG, se dozvíte v tomto článku.
Adam "Duff" Sýkora
Adam "Duff" Sýkora
Zdroj: Facebook

Adam "Duff" Sýkora, nastupující na domácí scéně za tým Fadee Gaming a v zahraničí za tým mForce. V nedávné době skončil na druhém místě v turnaji Grunex Masters, v zahraničí si zahrál finále deváté sezóny finské PSL ligy, a taktéž si zahrál uzavřenou kvalifikaci PCS 4. V roce 2020 skončil stříbrný na Mistroství ČR v počítačových hrách v PUBG. 

Ahoj Duffe, vítám tě na rozhovoru, mohl by jsi se čtenářům krátce představit?

Ahoj,  jmenuji se Adam Sýkora, ale všichni mi říkají Duff. PUBG se věnuji od roku 2019, tuto hru jsem zkoušel již dříve, ale tehdy mi PC neumožnil hrát hru plynule. Momentálně studuji průmyslovou školu, jsem ve třetím ročníku. Je zde docela dost úkolů a projektů, takže někdy mám problém rozdělit čas mezi školu a PUBG. Ve volném čase rád trávím čas s kamarády.

V PUBG tě diváci mohou vidět rovnou ve dvou týmech, na domácí scéně působíš ve Fadee Gaming a v zahraničí v týmu mForce. Jak rozdělíš přípravu mezi tyto týmy, připravujete se na každý turnaj zvlášť v jiné sestavě nebo jak to funguje? 

Není to až tak těžké, jelikož ve Fadee hrajeme pouze české turnaje a připravujeme se jenom na finále. Tato příprava je usnadněná tím, že si v týmu rozumíme jak lidsky, tak herně a již něco spolu máme odehrané. V obou týmech navíc působím s Klimsonem, který je IGL, takže styl obou týmu je dost podobný. V mForce působím zejména jako pátý hráč, což znamená, že nastupuji pouze v případě, že někdo jiný hrát nemůže. Například celou PCS kvalifikaci jsem odehrál, jelikož dogzer (jeden z členů mForce) hrát nemohl. Zatím se mi nestalo, když jsem měl nastoupit do turnaje, že bych kvůli školy nemohl.

Vzhledem k tomu, že máš dostatek zkušeností, kde spatřuješ největší rozdíly mezi domácí a zahraniční scénou?

Největší rozdíl je ve zkušenostech, positioningu a gamesense. Můj osobní názor je, že na domácí scéně jsou kvalitní střelci, dokonce mám pocit, že jsou někdy lepší než v zahraničí. Na domácí scéně většina hráčů nemá tak velké zkušenosti, což se projevuje výběrem špatných pozic, případně někdy týmy působí chaoticky, jelikož neví, co přesně mají dělat. V Evropě umí každý pracovat se zónou a s určitými pozicemi. U českých turnajů je o dost těžší předvídat co se v jaké situaci stane, dle mého názoru pak týmy hrají na kraji zóny, kde se snaží farmit killy, v Evropě se dá více předvídat chování většiny týmů, pokud někdo na streamu viděl finále českého a zahraničního turnaje, může zde vidět trošku odlišný styl hraní.

Jak vidíš svou budoucnost v rámci PUBG, přeci jen spekuluje se o PUBG 2.0 verzi, která zatím oficiálně potvrzená nebyla.

Abych byl upřímný sám nevím, jak vidím svoji budoucnost v PUBG. V nejbližší době budeme hrát grunex finále, dále probíhá ESL kvalifikace, ve které zkouším nový mix. Osobně se na PUBG 2.0 těším, jelikož si myslím, že potenciál hry by mohl být obrovský, pokud by se podařilo opravit hlavní chyby v PUBG, bylo by to super a nejspíš by hra přilákala spoustu nových hráčů. 

A jak vnímáš zavedení kritizovaného WWCD formátu?

Co se týče WWCD formátu, ten se mi nelíbí vůbec. Tento formát ignoruje konzistentní výsledky a v mnohých případech vyhraje tým, kterému pomůže náhoda v rámci dobrých zón. Jsem hráč, který hraje na killy, starý SUPER formát mi tak vyhovoval o dost více, dle mého má i větší kompetitivní potenciál, budu tedy doufat, že se tento formát vrátí zpět.

V nedávné době jsi nastoupil do finské PSL ligy proti většině předních evropských týmů. Jak zpětně vnímáš tento turnaj?

V PSL jsem klukům z mForce hostoval pouze 6 her, jelikož měl Klimson problémy s internetem. Zážitek to byl super, zahrát si proti velkým jmenům, který se na scéně ukazují už dlouho. Z tohoto turnaje jsem si odnesl i hodně zkušeností na příští turnaje. Jediná škoda je, že jsme se nedokázali umístit na lepším místě. 

Co se týče ESL ligy, zmínil jste, že ji hrajete v mixu, jedná se o možnost nového týmu nebo byl mix složen pouze pro zábavu?

Tento zahraniční tým existuje krátce, uvidí se časem jakým směrem se bude tým vyvíjet.  V ESL se nám nepodařilo postoupit přes 2. kolo, udělali jsme spoustu chyb, takže se nedalo nic dělat. Potenciál zde je, a pokud zapracujeme na chybách máme šanci být konkurenceschopní v Evropě. V současnosti budeme spolu trénovat na Tiebreaker ligu, kde jsme se kvalifikovali do finále.

Díky za rozhovor, chtěl bys něco vzkázat na závěr?

Taky díky, asi ani moc ne, tento víkend nás čeká finále grunex turnaje, který bude streamovat Spajkk a Divine, tak doufám, že uvidím v chatu nějaké #FADEEWIN a diváky bude čekat super podívaná.

Velký kluk milující Esport.... Jo a taky jídlo!