Přejít k hlavnímu obsahu

Doufám, že si na nás týmy budou více věřit, aspoň to nebude taková nuda, říká kapitán EIQ leckr

17. 9. 2021 | 12:40 Counter-Strike 2 Rozhovor
Dnes už to všechno vypukne, ale my tu pro vás máme ještě jeden rozhovor. Z kádru Entropiq Prague jsme si nemohli pozvat nikoho jiného než leckra, který svůj tým chce dotáhnout k obhajobě. Tentokrát to ale budou mít o poznání těžší, čehož si je sám vědom i možná nejrespektovanější in-game leader u nás. Koho nebo čeho se v boji o titul nejvíce obává poté, co jeho tým prošel v létě změnou?
leckr
leckr
Zdroj: grafika PLAYzone

Letní část sezóny vám zatím příliš nevychází. V jakém rozpoložení jdete do play-off? 

Míříme do play-off v nové sestavě s novým stylem a “novým” Entropiq Prague. Poslední týdny trénujeme, co to jen dá, a snažíme se vyladit naší hru, jak nejlépe to jde. Určitě to bude trvat ještě nějaký ten měsíc, ale věříme, že jsme na správné cestě.

Jak si zatím pochvaluje vás posun po příchodu Kwertzze? Splňuje zatím ta změna to, co očekáváte?

Progress v týmu hodnotím kladně. Výsledkově to může být lepší, ale každá změna chvilku trvá, než si sedne. Kwertzz se snaží, co nejvíc může a věřím, že časem s touto změnou také přijdou lepší výsledky.

Máte nějakou časovou osu, kdy si chcete vyhodnotit přínos těchto změn, nebo to necháváte volné?

Řekl bych, že je to nějak napůl. Určitě nikdo z nás nechce, aby se změna projevila za dva roky. Na druhou stran nikdo nečeká, že se to projeví za týden. Věříme, že postupem času uvidíme sami, jestli se posouváme a jakým stylem. Necháváme tomu volný průběh, ale určitě chceme vidět posun.

Vy jste v základní části pětkrát vyhráli jen 2:1, poprvé jste letos i prohráli. Vnímáš to tak, že play-off zápasy budou o něčem jiném?

Stoprocentně. Play-off už není jen taková střílečka, jako v základní části. Tady si nemůžeme dovolit zbytečně prohrávat mapy, tady jde o vše.

Myslíš, že si na vás týmy budou věřit daleko více? Ukážete jim, že jste přesně ten tým do vyřazovacích bojů?

Upřímně doufám, že týmy si na nás budou věřit více. Zaprvé to bude značit posun CZ/SK mentality a za druhé to aspoň bude zajímavý zápas a nebude to nuda!

Na čem aktuálně nejvíce pracujete? Nejčastěji se u vás hovořilo o nedostatečné individuální výkonnosti.

Nejvíce pracujeme na komplexním zlepšování a učení naší filozofie hry. Snažíme se pořád učit z našich chyb a připomínat si, jak vlastně to csko chceme hrát. Ono to není tak jednoduché, že si řekneme jakým stylem budeme hrát a bude to hned fungovat. Ten určitý styl a teamplay se musí pilovat měsíce, aby si to sedlo.

Jak moc je pro vás důležité vyhrát 1. Tipsport COOL ligu, abyste se na MČR mohli vyhnout skupině smrti, jako jste ji měli loni?

Upřímně, skupina na MČR nám problém nedělá. Pokud chceme uspět, musíme vyhrát nad každým soupeřem. Důležité je se na MČR dostat, to je náš hlavní cíl. Největším lákadlem na výhru je postup na V4, o tom žádná.

Kdo pro tebe bude největší konkurent v boji o titul, a proč? Nemáš obavy už v semifinále proti Sampi.Tipsport?

Největším soupeřem budou určitě ENTERPRISE. Klukům se poslední dobou skvěle daří, ale my se jich nebojíme! SAMPI taky mohou překvapit. Stačí, aby kluci měli dobrý den a střílelo jim to. Pak nás taky dokážou slušně potrápit. Pokud ale budeme hrát naší hru a nebudeme chybovat, tak Sampi nebudou problém.

Kdybys měl jednou větou pozvat fanoušky na stream, co bys řekl?

Každý tým jde do play-off na 120 procent, takže určitě přijďte fandit!

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.