Přejít k hlavnímu obsahu

DreamHack Beyond vzali čeští hráči útokem. Do čtvrtfinále se dostali Jarla i Matty

1. 8. 2021 | 13:47 Hearthstone
Po dlouhé měl světový kolotoč Hearthstone něco jiného než klasické oficiální turnaje. Při absenci svého velkolepého festivalu se DreamHack rozhodl uspořádat sérii s názvem DreamHack Beyond, která neminula ani oblíbenou karetní hru. Soutěže se uskutečnily hned ve třech regionech, a všude jsme měli či stále máme žhavá želízka v ohni.
DreamHack Beyond
DreamHack Beyond
Zdroj: oficiální grafika

DreamHack Beyond je rozdělen do tří regionů, ale žádné uzavření hranic zde nebylo a každý mohl hrát tam, kde chtěl, jen s tou podmínkou, že samozřejmě nebylo možné nastoupit do více turnajů. Výběr tak ovlivnila konkurence i časové pásmo, české zastoupení se však hezky rozdělilo a všude se dále dostal alespoň jeden hráč.

Jako první začneme regionem Asia-Pacific, ve kterém se představila šestka českých kouzelníků. Pro postup dále bylo potřeba ze sedmi zápasů zvítězit alespoň sedmkrát, ještě o jeden triumf více nasbíral Faeli a šel do play-off z parádní páté příčky. Trojlístek Pardub, TullamoreDew a Eichii posbíral šest výher, Krajdovi a BlizzconJanovi turnaj bohužel vůbec nevyšel. Totéž může Faeli říci o vyřazovacích bojích, kde skončil hned ve osmifinále.

Hráči i kvalitou nejvíce napěchovaná byla samozřejmě Evropa. Do tohoto turnaje se přihlásilo plných 512 hráčů, z nichž více než dvě desítky byli Češi a početnou skupinku měli ve hře také Slováci. Devítikolový swiss je při takovém počtů smrtelný a i pouhé dvě prohry v něm znamenají pro velkou část hráčů se skórem 7-2 konečnou, což mohou z našich potvrdit RastaFish, Kapr a Soanko, kteří odehráli parádní turnaj, a i tak jim to nestačilo. Český vicemistr světa Jarla naopak dokázal uhrát stejné skóre jako Faeli (8-1) a postoupil přes velkou konkurenci dále. V play-off navíc porazil Sergiye a odnáší si 500 dolarů poté, co ve čtvrtfinále nestačil na šampiona wiRera.

Celé dění uzavírá americký turnaj, ve kterém jsme měli šestici zástupců. Polovina z nich skončila již poměrně brzy, kolegové z Entropiqu naopak ukončili své působení po pěti výhrách, což minimálně u Jobsada může být při skóre 5-2 mírně překvapivé. V nejlepší formě se prokázal Matty, který ve swissu obsadil čtvrté místo a výhrou v osmifinále nad Lemurem již vyrovnal Jarlu. O velký úspěch se bude hráč Dynamo Eclot pokoušet dnes večer.

Zdroj: battlefy.com
Štítky: dreamhack, Faeli, Matty, Jarla
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.