Přejít k hlavnímu obsahu

Dynamo Eclot ovládli kvalifikaci a zahrají si druhou sezónu parádní soutěže s prize poolem 100 tisíc euro

6. 9. 2021 | 12:46 Counter-Strike 2 Reportáž
Kromě mezinárodní kvalifikace na V4 Future Sports Festival byl tento víkend také ve znamení CZ/SK kvalifikačního turnaje do druhé sezóny REPUBLEAGUE TIPOS. Mezi 17 účastníky nechyběla celá řada týmů, favorit byl ale jasný.
Dynamo Eclot CS:GO tým
Dynamo Eclot CS:GO tým
Zdroj: sociální sítě týmu

Přímou pozvánku do druhé sezóny ligy od slovenských pořadatelů přijaly týmy Entropiq Prague, eSuba, ENTERPRISE esports a Sampi.Tipsport. K této čtveřici se přidávají ještě SINNERS, kteří se díky umístění v první sezóně podívají přímo do play-off. Vzhledem k pozvánkám a napěchovanému harmonogramu se tak v kvalifikaci pro česko-slovenskou scénu neobjevilo tolik známých jmen, šanci uspět tedy měly i zajímavé mixy.

Fadee Gaming, Brute Juniors, Inside Games AC nebo Team Moops se bohužel v pavouku daleko nedostali, v nejlepší čtveřici, která se ve druhém dni utkala o jediný postupový slot, nejvíce vyčníval tým Dynamo Eclot. Pětice pod vedením Filipa 'K1-FiDa' Dvořáka se zapotila proti CRYPT_RISING s Dytorem, M1keyem či zyoredem, ale po postupu do finále si závěrečný duel proti outsiderům risedf0 vychutnala a s klidem postoupila.

Dynamo Eclot se tedy stávají šestým českým nebo slovenským účastníkem prestižní soutěže s prize poolem ve výši rovných 100 tisíc euro. Základní část odstartuje přesně dva za týdny a DNE se budou moci utkat s ENCE nebo třeba Dignitas. Podobně jako pro další česko-slovenské kvarteto, je to tedy šance se prosadit v Evropě.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.