Přejít k hlavnímu obsahu

ECLOT se loučí, přivítejte Dynamo Eclot. Do tradičního týmu vstupuje miliardář Petr Dědek!

24. 5. 2021 | 11:01 Všechny hry
Poslední dny byly na sociálních sítích týmu ECLOT ve znamení chystaného oznámení. Dnes dopoledne se vše konečně vyjasnilo – přišla skutečná bouře! Tradiční českou organizaci odkoupil miliardář Petr Dědek, který je většinovým akcionářem také hokejového klubu svého srdce, Dynama Pardubice. Nastal čas přivítat Dynamo Eclot.
Pandapple a Matty
Pandapple a Matty
Zdroj: Dynamo Eclot

Dynamo Pardubice na esportovou scénu poprvé vstoupilo zapojením do Enyaq Hokejové Ligy v hokejovém simulátoru NHL, v únoru však přišlo plnohodnotné představení esportové divize akvizicí League of Legends akademie, která se zaměřovala především na mladé hráče. NHL i LoLko ale od dnešního dne budou mít novou střechu nad hlavou i nový název. Známý miliardář Petr Dědek se rozhodl vstoupit do rychle rostoucího odvětví a začít budovat odkaz Dynama také ve světě esportu. Bouře přichází a spolu s ní nastal čas si zvykat na nový pojem. Dynamo Eclot budou chtít ještě více kousat v nejužší špici domácí scény a pokukovat i po zahraničí.

„Propojování sportovních klubů s esportem je aktuální po celém světě. Sport reálný a virtuální je jedno velké téma, vzájemně se ovlivňují. Roste odvětví, jehož součástí jsou globální týmy a značka Dynama bude mezi nimi. Spojili jsme se s Eclotem, který patří dlouhodobě k nejlepším esportovým týmům v Česku a na Slovensku. Dynamo Eclot míří ještě výš,“ říká Petr Dědek jr. „Vedle sportovních cílů nám jde také o systematický rozvoj talentovaných hráčů, jejich osobní vývoj a komplexní přípravu pro reálný život. Kromě toho chceme i nadále rozšiřovat pozitivní povědomí o esportu v české společnosti,“ doplnil CEO týmu Dynamo Eclot Martin Novotný.

Hlavním tahounem organizace ECLOT byl dlouhodobě Hearthstone tým, který se ve složení Pardub, BlizzconJan, Matty a M1lan přesune spolu s Pandapplem do nové éry. Jméno Dynamo Eclot počínaje dneškem hrdě ponese také CS:GO pětice se jmény jako stinx, DESTY nebo Lastík, stejně jako ambiciózní Brawl Stars sekce utvořená triem Divi, Wex a KoShaR09. Jak je zmíněno výše, pod křídla DNE se přesune také tříčlenný NHL tým a League of Legends jako jediné zatím čeká na složení sestavy pro novou sezónu. To je aktuální výčet sestav, které dnešním dnem začínají psát historii týmu Dynamo Eclot. Dle vysokých cílů ale další akvizice jistě klepou na dveře!

Co se týče týmové prezentace, tak z hlediska barevné kombinace i samotného loga si fanoušci nový kabátek určitě rychle oblíbí. Oba aktéři této fúze totiž vyznávají stejné barvy, červená s bílou budou dominantní na dresech i nadále, a i spojení dvou log funguje dokonale. Jako by něco takového bylo chystané již delšího dobu...

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.