Přejít k hlavnímu obsahu

Elitní český hráč Twisten míří do Německa, kde si zahraje po boku Counter-Strike ikony gob b

10. 10. 2021 | 10:25 VALORANT Přestup
Další zajímavý přestup na mezinárodní VALORANT scéně má na svědomí německá organizace BIG. Ta se v průběhu září rozhodla přijmout na zkoušku dva nové hráče, mezi nimiž nechyběl ani elitní český střelec Twisten. Ten se v posledních týdnech předvedl v nejlepším světle a na začátku víkendu se v prestižní organizaci upsal natrvalo.
Twisten
Twisten
Zdroj: BIG

Karel 'Twisten' Ašenbrener odstartoval svoji esportovou pouť v Rainbow Six Siege, kde už platil za mechanicky zdatného hráče. Jakmile ale vyšel VALORANT, tak v něm zmerčil velkou šanci, které se chopil na výbornou. Po angažmá v týmech Kings of Sosnovka a eSuba měl nabídek z Evropy spoustu, on ale čekal na tu nejvhodnější. Na začátku roku se spojil s Entropiqem, u kterého byl u zrodu mezinárodní pětice, ta ale neuspěla a před začátkem léta se hráči rozešli vlastními cestami. Twisten ale nadále patřil mezi zajímavé artikly na hráčském trhu.

Po měsíčním hraní se sestavou Reject$ se před několika týdny dočkal zajímavé nabídky od německé organizace BIG. Berlin International Gaming je proslulý především na CS:GO scéně, kde nebude chybět ani na nadcházejícím Majoru. Čeští esportoví fanoušci ale ví, že svoji cestu až na světový šampionát zde odstartoval přední český League of Legends hráč Matyšá 'Carzzy' Orság, který Twistenův přestup také na Twitteru okamžitě okomentoval.

Zkušební doba pro Twistena a Kaspera 'Kaspe' Timonena měla trvání necelého měsíce, během něhož BIG vyhráli dva přední německé turnaje ze série Kingdom Calling. S novými posilami zřejmě panovala spokojenost, a proto byly na začátku tohoto víkendu oficiálně představeny v základní pětici. Jeden z nejlepších českých hráčů si tak zahraje pod vedením německé CS:GO legendy Fatiha 'gob b' Dayika, který i zde patří mezi nejchytřejší hráče na scéně. Jak u oznámení sami BIG píšou, tak snad se Twistenovi podaří jí právě v Carzzyho šlépějích.

Aktuální sestava BIG:

 Německo Fatih 'gob b' Dayik
 Německo Ceyhun 'AslaN' Aslan
 Německo Nico 'Obnoks' Garczarczyk
 Finsko Kasper 'Kaspe' Timonen
 Česká republika Karel 'Twisten' Ašenbrener

Štítky: BIG, Twisten
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.