Přejít k hlavnímu obsahu

Entropiq dnes startuje dobročinnou akci First Blood. Darujte krev a potkejte oblíbené osobnosti

30. 8. 2021 | 09:40 Všechny hry Lifestyle
Každý, kdo někdy hrál akční počítačové hry, se pravděpodobně s výrazem “First Blood” setkal. V případě Entropiqu má ale toto heslo naprosto odlišný význam, než by vás mohlo napadnout. Jedná se o osvětovou akci, která má za cíl přivést do nemocnic nové dárce krve. Zvláště v této době, kdy se celá země potýká s problémy covidové krize, je dárců krve nedostatek.
Entropiq's First Blood
Entropiq's First Blood
Zdroj: Entropiq.gg

Česká organizace Entropiq se rozhodla podpořit další dobročinnou akci. Od svého vzniku v lednu 2020 toho stihl Entropiq pro pomoc potřebným poměrně hodně. Po vypuknutí covidové krize uspořádal charitativní FIFA turnaj, kde se podařilo vybrat několik stovek tisíc korun na podporu FN Na Bulovce. V letošním roce, v obdobném stylu, podpořil charitativní platformu jednoho ze svých ambasadorů Karla Janečka, znesnáze21.

Na konec léta 2021 je naplánován další projekt “First Blood”, který si klade za cíl oslovit nové dárce krve a přiblížit problematiku nedostatku krve herní komunitě.

Chtě nechtě jsme byli v posledním roce a půl všichni zasaženi covidovou krizí. V Entropiqu se snažíme naše fanoušky nejen pobavit a edukovat na poli esportu, ale i v jiných ohledech, včetně správného přístupu k lidskému životu. Pomoci nemocnicím bojovat s akutním nedostatkem dárců tolik potřebné krve/krevní plazmy nám dává velký smysl. Jsme přesvědčeni, že naši skvělí fanoušci to vnímají stejně a společně přispějeme nejen ke zlepšení současné situace, ale staneme se i pravidelnými dárci životodárné tekutiny,

říká k myšlence vzniku akce Daniel Kloud (CEO).

Entropiq's First Blood
Entropiq's First Blood
: Entropiq
Naše Fakultní transfuzní oddělení od jara stále bojuje s kritickým nedostatkem krve. Během léta se situace i kvůli dovoleným ještě zhoršila. Snížil se počet dárců, potřeba krve ale neklesá. Velmi si proto vážíme každého dárce, který nám pravidelně pomáhá zajistit pacientům léčbu transfuzními přípravky, a v neposlední řadě i všech organizací a osvětových akcí, které motivují ostatní k darování krve. Dar krve je to nejmenší, co každý zdravý člověk může pro záchranu lidského života udělat,

uvedla primářka Fakultního transfuzního oddělení VFN a 1. LF UK MUDr. Daniela Dušková, Ph.D.

Celá akce bude zahájena 30. srpna za podpory McDonald’s v prostorách Všeobecné fakultní nemocnice na Karlově náměstí, kde bude pro veřejnost možnost darovat krev, potkat oblíbené hráče, influencery a osoby veřejného života, nebo jednoho z našich ambasadorů, Vladimíra Šmicera a zpěváka Renne Dang. Oficiální akci můžete sledovat na Facebooku, kde najdete všechny důležité informace a zajímavosti!

Štítky: Entropiq