Přejít k hlavnímu obsahu

Esportové Nagano se nekoná. Český nároďák si z olympiády v Rocket League odnáší 5. místo

17. 7. 2021 | 10:43 Rocket League
Úterý a středa byly ve znamení velkolepého turnaje. Nevrcholila sice světoznámá soutěž RLCS, ale o slovo se přihlásil Intel World Open. Pokud vám tenhle název nic neříká, tak vám stačí vědět, že jde o turnaj od Národního olympijského výboru. Prostě taková esportová olympiáda pro hráče Rocket League a také Street Fighter V.
Lauty + Nalmon
Lauty + Nalmon
Zdroj: ESE

Turnaj pro národní týmy se, kvůli nemožnosti utkat se mezi jednotlivými regiony, rozdělil na čtyři kouty světa. I tak to na prestiži mnoho neubralo, protože na finále regionu EMEA se rozdalo v přepočtu asi 1,7 milionu korun. Český výběr ve složení Petr 'Lauty' Lauterkranc, Marek 'Nalmon' Weiser, Jakub 'Syracks' Mužík ovládl kvalifikaci pro východní Evropu a měl jisté minimálně 4 tisíce dolarů. Češi ale nemají v povaze se spokojovat s minimem.

Duo prvních dvou jmenovaných hráčů má za sebou historii ve Fnatic, na kontě má titul z mezinárodního klání ESE Rocketmania a aktuálně působí v ENTERPRISE esports, ambice tedy byly opravdu vysoké. Do skupinové fáze česká trojice vstoupila zápasem proti Norsku, který se bohužel v konečném zúčtování ukázal být klíčovým v boji o postup. Češi ze čtyř těsných duelů vyhráli jen jednou a věděli, že zaváhat už nemohou. Spravení chuti přišlo dominantním triumfem nad Jižní Afrikou, postavení zpátky na nohu ovšem zařídila Velká Británie, proti které se Češi rvali, ale zápis do skóre nepřišel z naší strany ani jeden. Jediná výhra ze tří duelů znamenala konečnou. Kluci však ukázali, že se silné konkurence nebojí, a ještě si k tomu odnáší 6500 dolarů, v přepočtu asi 140 tisíc korun.

Play-off hostilo čtyři nejlepší týmy, ty z české skupiny se nakonec ukázaly být těmi slabšími. Norsko skončilo čtvrté, Velká Británie se muselo po dvou prohrách s Nizozemskem spokojit s bronzem. Právě hráči ze země tulipánů dokázali jako jediní trápit favority z Francie, které potkali hned třikrát. Velké finále o 22 tisíc dolarů za první místo ale patřilo sestavě Vitality, jenž po zisku titulu evropských šampionů přidávají do sbírky další trofej.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.