Přejít k hlavnímu obsahu

eSuba v těžkém duelu bohužel nestačila na NAVI Junior 1:2

8. 9. 2021 | 16:23 Counter-Strike 2 Reportáž
Albánská soutěž Gjirafa50 Masters League pokračuje druhým kolem swiss části, kde už najdeme týmy jako forZe, Endpoint nebo BLINK. Ačkoliv se tato liga nezdá, kvalitu má velkou, proto je parádní, že se do ní podařilo kvalifikovat eSubě. Po úspěšné skupinové fázi navíc český zástupce vstoupil vítězně také do swissu.
Pechyn
Pechyn
Zdroj: eSuba

První sezóna albánské soutěže Gjirafa50 Masters League hostila pouze domácí týmy, tentokrát je to ale jiné. Pozvánku si vysloužilo několik dobře známých jmen evropské CS:GO scény, ze kterých můžeme jmenovat účastníka ESL Pro League forZe nebo přední anglický tým Endpoint. Tyto hvězdné celky se do ligy zapojily do hlavní části ve formátu swiss, kterou mohl doplnit kdokoliv skrze otevřené kvalifikace a následovné skupiny.

Každý účastník swiss části už bude mít jistou svoji část prize poolu, to nejdůležitější se ale bude rozdávat až za několik týdnů. Nejlepší kvarteto totiž postoupí na LAN finále do albánské Tirany, kde se bude hrát o 60 tisíc euro z celkových 75 tisíc. V přepočtu získá šampion Gjirafa50 Masters League takřka 900 tisíc korun českých.

Hned skrze první kvalifikaci se do turnaje dostala také eSuba, která ve skupinové fázi vyhrála dva zápasy ze tří a postoupila do samotné hlavní části. Tam svoji pouť otevřela proti kosovsko-ruskému týmu XGaming, který porazila 16:5 a 16:13. Druhý soupeř už ale bude jiné kafe. Druhý zápas čekal eSubu ve středu 8. září proti akademii slavné organizace Natus Vincere, která v minulosti dokázala porazit dokonce i SINNERS.

Český zástupce bojoval s vycházející hvězdou Ilyou 'm0NESY' Osipovem už na první mapě Ancient, kterou však eSuba dokázala dotáhnout v prvním prodloužení do vítězného konce. Vertigo a Mirage ale patřily soupeři, a i když ze sebe blogg1s a spol vymáčkli maximum, NAVI Junior vítězí 2:1. Více o zápase najdete v Zápasovníku.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.