Přejít k hlavnímu obsahu

eSuba se rvala s TOP 30 týmem světa, k výhře ale nestačil ani blogg1sův heroický výkon

12. 9. 2021 | 16:50 Counter-Strike 2 Reportáž
Zajímavá soutěž s názvem Gjirafa50 Masters League odstartovala třetí kolo své swiss části. Ve společnosti týmů jako forZe nebo Endpoint zde najdeme také eSubu, která se dokázala kvalifikovat. Zajímavou konfrontaci se známými celky evropské scény přivábil především prize pool 75 tisíc euro.
Pechyn
Pechyn
Zdroj: eSuba

Gjirafa50 Masters League od albánských organizátorů oproti první sezóny hostí i mnoho dobře známých jmen evropské CS:GO scény. Z nich můžeme vypíchnout účastníka ESL Pro League forZe nebo přední anglický tým Endpoint. Tyto hvězdné celky se do ligy zapojily do hlavní části ve formátu swiss, kterou mohl doplnit kdokoliv skrze kvalifikace a následovné skupiny. Právě tohle je i případ eSuby, jež ve skupinové fázi vyhrála dva zápasy ze tří a postoupila do samotné hlavní části. V ní už má každý účastník jistotu části prize poolu, nejlepší kvarteto ale postoupí na LAN finále do albánské Tirany, což je hlavní lákadlo. Tam se totiž bude hrát o 60 tisíc euro z celkových 75 tisíc v soutěži. V přepočtu získá šampion Gjirafa50 Masters League takřka 900 tisíc korun českých.

Svoji pouť swissem započala eSuba proti kosovsko-ruskému týmu XGaming, který porazila 16:5 a 16:13. Druhý soupeř už ale byl z jiného soudku, akademii slavné organizace Natus Vincere sice benq1ho svěřenci dokázali vzít mapu, ale duo Aunkere, m0NESY bylo proti překvapivé prohře. Tento týden je ale ve znamení startu třetího kola, kdy se český zástupce mohl vrátit do pozitivní bilance. Třetím soupeřem eSuby byl dánský celek Copenhagen Flames, aktuálně TOP 30 tým světa a jeden z kandidátů na postup na LAN finále. eSuba se však nezalekla a byl to blogg1s, který soupeři neskutečně zatápěl. Ani jeho 37 killů za 30 kol na Mirage však neznamenalo výhru, po těsném skóre 14:16 byl následný Ancient jednoznačnou podívanou (5:16) a eSuba tedy podruhé prohrává.

Detaily o nejen tomto zápase najdete v Zápasovníku. Čtvrtého soka v boji o přežití český zástupce zatím nezná.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.