Přejít k hlavnímu obsahu

eSuba se stává vítězem Mastercard Hitpoint Masters! Připisuje si tak svůj dvanáctý titul

9. 8. 2021 | 09:16 League of Legends
Dramatický finálový víkend Mastercard Hitpoint Masters je za námi a kromě boje o titul se hrálo ještě o postup na prestižní turnaj European Masters. eSuba si svou jízdenku zde pojistila a nezbývalo než čekat, kdo z dvojice SINNERS a Dynamo Eclot se k ní přidá. Tentýž tým je také samozřejmě vyzval ve finále, kde si eSuba zahrála o svůj dvanáctý domácí titul.
eSuba získává 12. titul!
eSuba získává 12. titul!
Zdroj: Hitpoint

Poslední víkend letní části Mastercard Hitpoint Masters odstartoval duel mezi SINNERS a Dynamo Eclot. Očekávalo se, že SINNERS by měli tuto sérii zvládnout, ale DNE jim nedají nic zadarmo. Tak tomu také bylo a SINNERS po dvou hrách prohrávali 0:2. Ovšem následující tři hry zvládli famózně otočit a ani snaha midaře DNE Bendixe tentokrát týmu nepomohla.

Přinejhorším si hráči Dynama Eclot udělali skvělou vizitku, protože urvat dvě hry proti oběma top týmům na naší scéně ve své první sezóně je skvělý základ. Navíc to i vypadá, že si všichni hráči ze zahraničí výborně rozumí i s Reedfooem a Zeussakem, takže se budeme mít v další sezóně na co těšit a možná se Fallen dostane na pozici junglera číslo jedna naší nejvyšší ligy.

Guseppe MČR Tour
Guseppe MČR Tour
Foto: mcrpc.cz

Nyní už k samotnému grandfinále, které nabízelo bitvu dvou největších gigantů – eSuba vs. SINNERS. Hráči modré krve šli do zápasu jako favorité už jenom z toho důvodu, že SINNERS do nich prostě neumí hrát a historie většinou ukazuje na jednostranné bitvy, jako tomu bylo třeba na jaře, kdy eSuba vyhrála jednoznačně 3:0. Tentokrát si všichni přáli, aby se zápas trochu více protáhl a měli bychom před sebou opravdovou bitvu o titul.

Toto přání bylo vyslyšeno tak napůl, protože eSuba opět přejela SINNERS, kteří ovšem tentokrát dokázali uhrát alespoň jednu výhru v sérii, konkrétně ve druhé hře. Nejlepším hráčem celého finále se, jako už tradičně v tomhle splitu, stal midař Sajator, Právě ten nás znovu ohromil svými výkony a speciálně jeho hra za LeBlanc byla něco neskutečného. Rovněž Welcom na topu celkem nečekaně dokázal přehrávat Garpa a urval si tak pro sebe ten titul jedničky právě na této lince.

Modrá krev si tak došla pro svůj dvanáctý domácí titul a SINNERS se musí opět spokojit s druhým místem. Oba týmy nás budou zastupovat v turnaji European Masters a doufejme, že se tentokrát dočkáme o něco lepšího skóre, než s jakým jsme odjížděli na jaře domů. 

Guseppe MČR Tour
Guseppe MČR Tour
Foto: mcrpc.cz
Štítky: eSuba, SINNERS, Hitpoint
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.