Přejít k hlavnímu obsahu

Faeli a En1gma vyrazili na francouzskou offline akci MAX LAN. Někdejší mistr ČR dokonce opanoval swiss

11. 10. 2021 | 10:20 Hearthstone Turnaj
Přes sto hráčů se sjelo do Paříže na mezinárodní offline turnaj pořádaný MAX Teamem, a to ve formátu Last Hero Standing. Na místo dorazili i dva čeští hráči, z nichž se tentokrát více dařilo Faelimu. Ten v základní části vyhrál všechny zápasy, poté ale vypadl hned ve čtvrtfinále. I tak si ale přiváží alespoň dílčí část prize poolu.
Faeli a En1gma
Faeli a En1gma
Zdroj: Faeli

Česká Hearthstone scéna má spoustu stálic, tři mistři České republiky se o tomto víkendu dokonce představili na mezinárodní scéně. Jaromír "Jarla" Vyskočil urputně bojoval o postup na své druhé Mistrovství světa v kariéře, dva reprezentanti týmu Entropiq pro změnu vyrazili do Paříže. Na programu totiž byla třetí offline akce MAX LAN, na které se vedle dalších 101 hráčů představili Oldřich "Faeli" Mahdal a Petr "En1gma" Balcar.

Dvoudenní turnaj se skládal ze sedmikolového swissu a Single Elimination pavouka pro nejlepší osmičku. Celkově se hrálo o pěknou částku 4 000 euro, tedy v přepočtu zhruba 100 tisíc korun, samotný šampion si přišel na 1 400 euro. Na peníze se nakonec dokázal dostat jeden z českých hráčů, který ovládl celou swiss část.

Křišťálová lupa
Křišťálová lupa
Zdroj: grafika PLAYzone

Zatímco En1gma ztratil po několika prohrách naděje poměrně brzy a nakonec skončil na 52. místě, Faeli ve swissu dominoval a vycházelo mu naprosto všechno. Štěstí si ale do jisté míry asi vybral, protože ve čtvrtfinále mu to proti Jamesi "Jambre" Brennanovi absolutně nechodilo. Ani skóre 7-0 ve swissu mu nestačilo na boj o medaile a poroučel se tedy hned v prvním kole pavouka. Ani jeho přemožitel posléze nedokráčel do finále.

V minulých dvou ročnících obsadili nejlepší osmičku čistě francouzští hráči, tentokrát byl ale finálový souboj bitvou hráčů z Dánska a Velké Británie. Šťastnější byl po výhře 3:0 Frederik 'Furyhunter' Møller z domácího MAX Teamu. Akce to podle všech ohlasů byla parádní, od pořadatele se tak můžeme těšit na další parádní počiny.

Hře Hearthstone se věnuji od roku 2015, od roku 2020 poté více kompetitivněji. V říjnu 2021 jsem začal psát články pro PLAYzone, kromě samotného hraní mě totiž zajímá sledování české i světové HS scény.