Přejít k hlavnímu obsahu

Kdo s koho?! Finále IEM Cologne dnes přinese hvězdami prošpikovaný souboj mezi NAVI a G2

18. 7. 2021 | 16:20 Counter-Strike 2
Grandfinále IEM Cologne zná své složení. V repríze dosud posledního offline grandfinále se o titul utkají NAVI a G2.
Nexa slaví postup do grandfinále
Nexa slaví postup do grandfinále
Zdroj: ESL Gaming

Poslední den IEM Cologne je zde a my se konečně dozvíme jméno nového šampiona z Katedrály Counter-Striku. Bude se navíc jednat o reprízu dosud posledního offline finále z Katowic 2020, kde se přesně před 503 dny taktéž setkali hráči NAVI a G2.

Včerejší souboje o finále odstartoval souboj mezi G2 a Astralis. Právě první jmenovaný balkánsko-francouzský celek měl od příchodu NiKa problémy se probojovat až do finále, za to má na kontě řadu 3. míst. Prokletí se však konečně prolomilo.

Zápas odstartoval na mapě Nuke, kterou si sice pickli Dánové, avšak celou mapu jsme viděli naprostou dominanci G2, o které jasně hovoří výsledek 16:6. Mapa Dust 2 vypadala naprosto opačně, a i když samurajové sahali po comebacku, Astralis nenechali nic náhodě a po výhře 16:12 se šlo na třetí mapu.

Tou bylo Inferno, kde se hned od prvních momentů týmy přetahovaly o každý bod. Astralis sice sahali po vítězství, když se dostali ke 14. bodu, následující 3 kola však fantasticky získali G2 a po výhře 16:14 si zajistili postup do grandfinále.

Následoval souboj mezi dosud neporaženými NAVI a rozjetými FaZe. Zdaleka se však nejednalo o ta vyrovnaný zápas, jaký řada fanoušků očekávala. Začínalo se na mapě Inferno, které ale kompletně řídil s1mple. Proti svým soupeřům nastřílel 32 fragů a připsal si neskutečný rating 2.01. Po výhře 16:7 se tak šlo na mapu Mirage.

Ani tam se však situace moc nelišila. Tentokrát jsme sice neviděli one man show jednoho hráče, ale výborný týmový výkon ze strany ruského celku znamenal další vítězství 16:7 a postup do finále.

Grand finále se odehraje tradičně v BO5 formátu a startuje dnes v 16 hodin. Kompletní výsledky, statistiky a rozpis zápasů naleznete v našem Zápasovníku.

Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.