Přejít k hlavnímu obsahu

Finále MČR se vrací před živé publikum do Brna!

Parádní zpráva pro fanoušky českého esportu je tu, vrchol sezóny v podobě Mistrovství České republiky se vrací na Brněnské výstaviště! Premiérově se můžete těšit na pětidenní maraton, brány BVV se totiž otevřou již ve středu. Do svých diářů si tak už nyní zapište datum 24. až 28. listopadu.
MČR v Brně
MČR v Brně
Zdroj: grafika PLAYzone

Dlouhé měsíce čekání budou již brzy u konce. Ačkoliv jsme si online pauzu vytrpěli jen při konání loňského ročníku, zdá se to jako dlouhá věčnost, kdy se týmy naposledy představily před diváky na velkém pódiu. Nyní ale můžeme s potěšením potvrdit, že se vrchol domácího snažení po roční odmlce vrací do Brna, navíc i za přítomnosti živého obecenstva. Konkrétně půjde o finálové turnaje tria herních titulů z Vodafone MČR v počítačových hrách a Samsung MČR v mobilních hrách: Counter-Strike: Global Offensive, Wild Rift a Brawl Stars.

Herní komunita se tak může opět těšit na duely těch nejlepších týmů a organizací u nás za účasti ikonických komentátorů, ale i dalších velkých osobností domácí esportové scény. No zkrátka vyvrcholení sezony, jak má být! O konkrétní podobě vrcholu sezóny se debatovalo opravdu dlouho, my jsme ale odhodlaní, že do toho půjdeme naplno! Česko-slovenská komunita si zaslouží plnohodnotnou show, jakou nabídne pouze návrat offline turnajů.

Stejně jako v dřívějších letech, finále MČR bude opět součástí festivalu Life! Už žádné studiové a online podání, od 24. do 28. listopadu se můžete těšit na to pravé MČR se dvěma velkými stage a elektrizující atmosférou.

Vodafone MČR v počítačových hrách
Samsung MČR mobilních hrách

Po celých pět dní, tedy od středy až neděle, bude na programu velkolepý turnaj v Counter-Strike: Global Offensive, kde se konečně bude moci naplno poměřit celá domácí špička! Všech pět dní bude náš pavilon otevřen fanouškům, ti nejvěrnější si tak budou moci užít nejvíce zápasů svých oblíbenců na stage v historii MČR.

Druhé pódium se pro boje v rámci Samsung MČR v mobilních hrách otevře v pátek. Úvodní den mobilního dění bude ve znamení hledání nových šampionů v Brawl Stars, sobota a neděle poté bude patřit premiéře letošního hitu jménem Wild Rift. Ani jeden z těchto titulů v Brně ještě nikdy nebyl, o to speciálnější turnaje to budou!

„Celý loňský rok jsme se těšili, že společně s hráči a fanoušky v Brně oslavíme historický desátý ročník finále Vodafone MČR v počítavých hrách. Situace tomu ale bohužel nepřála, a tak nás čeká letošní 11. ročník, který v sobě ale číslo 10 také skrývá. Jedná se totiž o jubilejní desátý ročník Vodafone MČR v CS:GO a já bych chtěl všem divákům a hráčům slíbit: Máte se na co těšit!“ vzkazuje Tomáš Mikula, Head of MČR v počítačových hrách.

Spolu s návratem diváků na tribuny letos pojmeme tradiční expoziční část úplně jinak, méně stánků partnerů doplní mnohem pestřejší doprovodný program. Prostory budou zaplněné aktivitami pro fanoušky zúčastněných týmů, potkat zde kromě hráčů budete moci influencery, streamery, cosplayery a spoustu jiných osobností, které na podobné akci nemůžou chybět. Všechno bude prostě utvořeno tak, aby si nálož zábavy užil v Brně každý.

Prodej vstupenek budou spuštěn v nejbližších týdnech, pro aktuální informace doporučujeme sledovat oficiální facebookové události Vodafone MČR v počítačových hrách a Samsung MČR v mobilních hrách. Prodej bude probíhat na stránkách jednotlivých akcí, tedy mcrpc.cz a mcrmobil.cz. Těšíme se na vás za méně než tři měsíce!