Přejít k hlavnímu obsahu

Fnatic vstoupí do světového šampionátu bez klíčového hráče

11. 10. 2021 | 08:15 League of Legends Zajímavost
Hlavní skupinová fáze Worlds je konečně tady! Zase po roce se setkávají ty nejlepší týmy z celého světa, aby se utkaly o zlatý grál. Hned první den se do akce pustí i našinci v barvách MAD Lions, jiný evropský tým ale krátce před začátkem musí spolknout hořkou pilulku. Nenastoupí totiž v plném složení.
Upset
Upset
Zdroj: Michal Konkol / Riot Games

Fnatic se v letním splitu evropské LEC podařilo dostat až do finále, což leckoho překvapilo. Na cestě totiž vyřadili G2 Esports, kteří se po letech na světovém šampionátu neukáží a už se nepřetržitě spekuluje, kdo v týmu skončí. To je ale až otázka následujících týdnů, teď všichni očekávají základní skupiny letošních Worlds.

Do nich ale oblíbená evropská organizace nenastoupí ve složení, které všichni očekávali, že se popere o postup do play-off. Ani ne celý den před začátkem své turnajové cesty odletěl Elias 'Upset' Lipp kvůli naléhavým rodinným záležitostem zpět do Německa. Po změnách před letní částí sezóny byl Upset důležitým pilířem týmu, nyní se ale všichni budou muset adaptovat. Fnatic na Worlds doplní hráč z jejich akademie, Louis 'Bean' Schmitz, který je označován za jednoho z nejlepších hráčů na své pozici mimo ligu LEC. Tento německý hráč je s týmem po celou dobu v místě konání, podle některých zdrojů ale s týmem mnoho scrimů odehraných nemá.

Křišťálová lupa
Křišťálová lupa
Zdroj: grafika PLAYzone

 

V oficiálním prohlášení Fnatic není zmíněno, kdy se Upset vrátí, nejspíše to tedy nejde odhadovat. Když jde o neodkladné potíže v rodině, tak všechno musí jít stranou. Nedá se tedy vyloučit situace, že Bean může s týmem odehrát třeba i celý turnaj – a kdo ví, třeba si udělá jméno a stane se horkým zbožím na trhu. Dlouholetí fanoušci oblíbeného týmu si v tuhle chvíli možná vzpomenou na situaci z roku 2013, kdy na světovém šampionátu Fnatic dokráčeli do semifinále i přesto, že nehráli s ADC volbou číslo jedna. Nezbývá než doufat.

Štítky: fnatic
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.