Přejít k hlavnímu obsahu

Fortnite svým módem kopíruje Among Us, vývojáři jsou naštvaní

19. 8. 2021 | 09:00 Fortnite
To, že se občas někteří vývojáři inspirují u svých slavnějších kolegů, je bohužel normální. Většinou ale ti menší odkoukávají do těch slavnějších studií jejich bombasticky přelomové nápady. Nyní je to ale naopak, protože Epic Games do Fortnite přidali mód prakticky totožný s Among Us.
Impostor mód
Impostor mód
Zdroj: Fortnite

Epic Games tento týden vydali jejich Fortnite: Imposters. Nový herní mód ve hře bude jen nějakou dobu, bere si dost silnou dávku inspirace z Among Us - multiplayerové hry, která zažila obrovský nárůst hráčů začátkem minulého roku. I přesto, že to vypadá na to, že se Epic Games s Innersloth prostě spojili, není to tak. Spousta vývojářů z Innersloth naštvaně píše, že se jich nikdo na nic nezeptal a ani to s nimi nikdo nekonzultoval.

it would've been really, really cool to collab haha.

just sad indie hours rn.

— Victoria Tran 🧋 (@TheVTran) August 17, 2021

Victoria Tran, šéfka komunity okolo Among Us, pak na Twitteru píše:

Bylo by to fakt fakt hustý, spojit se s nimi [Epicem], haha. Dobře, herní mechaniky beru, ty pod pokličkou nejsou, ale co kdybyste si aspoň vymysleli jiná témata?

Podobně frustrovaný je i vývojář hry, Gary Porter. Ten pro změnu poukazuje na to, že vývojáři Fortnite jen prohodili elektrickou a léčitelskou stanici a propojili kafetérii s ostrahou. Jiný vývojář si stěžuje na to, že i přesto, že Innersloth mechaniky Among Us nemá patentované, stačilo by, aby Epic Games napsali, nebo přidali trochu svého.

Není to přitom poprvé, co Epic Games něco takového udělali. Minulý rok si stěžovalo hned několik menších vývojářských studií, že tvůrci Fortnite okopírovali a ukradli věci od umělců a vývojářů, kterým nezaplatili. Spousta lidí by tak řekla, že po nařčení, a po žalobě od Applu s tím Epic přestane. Zdá se ale, že tvůrci Fortnite potřebují dostat pořádně přes prsty.

Zdroj: msn
Od léta 2021 redaktorem PLAYzone. Věnuji se hlavně Battle royale hře Call of Duty:Warzone a YouTube obsahu na internetu.