Přejít k hlavnímu obsahu

Freeze končí na Worlds. 100 Thieves bojovali statečně, ale na postup do play-off to nestačilo

17. 10. 2021 | 11:35 League of Legends Reportáž
Na světovém šampionátu v League of Legends jde do tuhého. Nyní už známe finální podobu skupiny B, ve které jsme také mohli fandit americkému týmu 100 Thieves, kde působí v roli asistenta trenéra česká legenda Aleš “Freeze” Kněžínek. Sice se nejednalo o tu nejlehčí skupinu, ale hráči nakonec předvedli statečný výkon a pro relativně nezkušený tým se jedná o dobrý výsledek.
100 Thieves končí na Worlds!
100 Thieves končí na Worlds!
Zdroj: Riot Games

První z českých zástupců v podobě Freeze opouští letošní Worlds, ale musíme říct, že dívat se na 100 Thieves byla radost. Pro tým, který nemá v podstatě žádné zkušenosti z mezinárodních turnajů, se skóre 3:3 a výhra nad EDward Gaming dá brát za úspěch. Možná si teď hráči budou říkat, že co kdy se něco někde udělalo lépe, ale s odstupem času budou na svůj výkon hrdí. Navíc pokud tým vydrží pohromadě a přes zimu nepřijdou žádné změny, tak se rýsuje jeden z dalších gigantů americké ligy LCS a za chvíli zde bude téměř polovina ligy považována za kandidáta na výhru titulu.

Navíc výhra 100 Thieves proti EDG pomohla korejským legendám T1 k prvnímu místu ve skupině B. Video ze zákulisí opravdu zahřeje u srdce každého fanouška T1 a Fakera, protože jeho návrat na mezinárodní scénu zatím vypadá famózně. Možná se nám tady rýsuje velký návrat krále a třeba se dočkáme starého dobrého T1, kteří budou bojovat o samotný titul mistrů světa. Příběh by to byl jak z pohádky a čtvrtá trofej do sbírky titulů ze světových šampionátů by asi taky nikomu nevadila.

PLAYzone
PLAYzone
Foto: PLAYzone

Kompletní výsledky včerejšího hracího dne jsou následovné:

Dnes od 13:00 pokračujeme skupinou C, která zatím vypadá jako noční můra pro všechny evropské fanoušky. Důvod je prostý, stačí se jen podívat, v jakém stavu jsou Fnatic se skórem 0-3 a dávno zmizelými nadějemi společně s týmovou morálkou. No každopádně už jsme viděli divnější věci a v jejich podání taky nejsou comebacky v druhém týdnu Worlds novinkou. Stream můžete sledovat i s českým komentářem na Twitch kanále Hitpointcz.

Štítky: Worlds, freeze, T1
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.