Přejít k hlavnímu obsahu

Gamers Without Borders dá na charitu 10 milionů dolarů, v turnaji se představí mousesports či NiP

22. 6. 2021 | 13:40 Counter-Strike 2
Po loňském úspěchu se největší charitativní festival vrací! Gamers Without Borders během dvou měsíců nabídne turnaje v šesti titulech o 10 milionů dolarů pro charitu, ale i koncerty a komunitní události.
Gamers Without Borders
Gamers Without Borders
Zdroj: GWB

Gamers Without Borders se poprvé představilo loňský rok, kdy v rámci boje s nemocí COVID-19 nabídlo charitativní turnaje v několika titulech. A festival pod taktovkou Saudskoarabské esportové asociace pokračuje ve velkém stylu i letos, kdy se celý online festival roztáhl rovnou na dva měsíce.

Hlavním bodem budou opět turnaje těch nejlepších hráčů světa. V nich si hráči zahrají rovnou o 10 milionů dolarů, které poputují na charitu dle svého výběru. O uplynulém víkendu se uskutečnil turnaj ve FIFA 21, po něm následuje CS:GO, Rainbow Six, Fortnite, Rocket League a PUBG Mobile.

A právě CS:GO turnaj, který startuje již v úterý, patří mezi ty nejnabitější. Představí se v něm týmy ze světové špičky, kde nechybí ani NiP, mousesports, FURIA, BIG nebo FaZe. Tyto celky si zahrají rovnou o milion a půl dolarů a i když peníze nepůjdou do kapes hráčů, je se stále na co těšit!

Kromě toho se však odehraje řada komunitních turnajů, kterých se může zúčastnit naprosto každý. A nebude chybět ani řada online koncertů, mezi něž patří například online vystoupení světoznámého DJe Nickyho Romera, který je mimo jiné ve volném čase vášnivý hráč. Součástí jsou online shows s řadou herních celebrit, podcasty nebo showmatche celebrit v různých herních titulech.

Kompletní program festivalu naleznete na jeho webu a na Twitteru, rozpis a výsledky CS:GO turnaje jsou tradičně v našem Zápasovníku.

Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.