Přejít k hlavnímu obsahu

Halloween dnes dorazil do PUBG! Jaké novinky s sebou přináší?

6. 10. 2021 | 10:59 PUBG: Battlegrounds Update hry
V pořadí již třináctá sezóna končí, což dává prostor k vydání změn, novinek a dalších vymožeností. V novém patchi se dočkáme halloweenské tématiky, změn map v jednotlivých herních módech, ale taky zcela nové mechaniky, která nám umožní přenášet zraněné spoluhráče. Čeho všeho se dočkáme?
Nový patch 14.1
Nový patch 14.1
Zdroj: PUBG CORPORATION

Nový patch s pořadovým číslem 14.1 přináší spoustu novinek. V první řadě se jedná o to, že nově budete moci přenášet knocknuté spoluhráče, tedy vzít je na rameno. Tato mechanika ovšem přináší i omezení. Pokud svého spoluhráče nesete, nemůžete skákat, sprintovat, léčit se a v poslední řadě jste omezeni pro střelbu od boku. Zranění spoluhráči naopak krvácejí pomaleji. Výhodou je, že můžete sebrat i nepřátelského hráče a využít ho jako štít.

Další změny se týkají nejnovější mapy Taego. Na tu se do mnoha míst přidaly překážky v podobě stromů a kamenů, které mohou sloužit jako místa pro krytí. Oblasti zasažené změnami naleznete na obrázku níže.

Úpravy na mapě TAEGO
Úpravy na mapě TAEGO
Zdroj: PUBG CORPORATION

Kromě toho přichází novinka jménem Error Space. Tato oblast bude na mapě vyznačená a bude obsahovat loot, který naleznete na jiných mapách (např. Winchester z Miramaru nebo G36C z VIkendi). Nicméně tato změna by měla být k dispozici pouze v custom zápasech. Je tu ale ovšem další novinka, která se projeví v normálních i hodnocených zápasech. Jedná se o rozbitné nádoby, jež obsahují předměty jako First Aid Kit, bandáže, granáty všech typů nebo energetické nápoje. Tyto nádoby se budou objevovat na všech mapách.

rozbitné nádoby
rozbitné nádoby
Zdroj: PUBG Corporation

Další mapa, která se dočká změn, je Erangel a jeho ikonické středové město Pochinki. Kostel, který působil jako zřícenina, byl zázračně zrekonstruován a nyní obsahuje i tajnou místnost, kde naleznete loot vysoké kvality. Do této místnosti není třeba mít klíč, je tedy dostupná všem. Nově se však nepůjde dostat na střechu kostela. Kromě toho se kolem Pochinek přidala místa ke krytí, tok vody, ploty a nerovnosti terénu.

Změna kostela v Pochinkách
Změna kostela v Pochinkách
Zdroj: PUBG Corporation

Vzhledem k tomu, že se blíží období poměrně oblíbeného svátku Halloweenu, tak některé části map se dočkají změn. Kromě Air dropu projde úpravou erangelská škola, nemocnice a také startující ostrov. Dále se dočkáme i speciálního halloweenského počasí s unikátní barvou měsíce a mlhou v daných částech mapy. Tyto dočasné změny čekají hráče pouze v normálních zápasech. Spolu s tímto svátkem přichází nová contraband Trick-or-treat krabice, která bude obsahovat progressive skin na M416 s příznačným názvem Trick-or-Treat.

Haloweenská tématika
Haloweenská tématika
: PUBG Corporation

Další sezónou se změní i mapy, které budou k dispozici. V normálních zápasech si budeme moci zahrát mapy Erangel, Miramar, Sanhok, Taego a Paramo (byly odebrány Vikendi a Karakin), a v hodnocených zápasech to pak budou Erangel, Miramar, Taego a Paramo (odebrány byly Sanhok a Vikendi), což je zatím hráči přijímáno veskrze nevlídně.

Dále se dočkáme mírných úprav v herním klientovi a oprav bugů. Všechny větší změny popisuje oficiální video:

Velký kluk milující Esport.... Jo a taky jídlo!