Přejít k hlavnímu obsahu

Historicky prvním eFotbalistou roku byl vyhlášen T9Laky, o 20 bodů porazil favorizovaného Serona

23. 3. 2021 | 21:24 EA SPORTS FC 24
Úterní přenos Fotbalisty roku na ČT Sport odtajnil také prvního vítěze nové ankety eFotbalisty roku pořádané Fotbalovou asociací České republiky v rámci projektu eRepre. Vítězství slaví T9Laky z plzeňské Viktorky, který těsně porazil Serona z týmu Sampi.Tipsport.
T9Laky
T9Laky
Zdroj: Fotbalová asociace České republiky

O vítězi premiérové esportové kategorie rozhodlo 45 hlasujících, mezi kterými byli zástupci hráčů jednotlivých FIFA týmů, manažeři, zástupci herních i masových médií, organizátoři turnajů, fanoušci, osobnosti, ale i fotbalisté české reprezentace – Patrik Schick a Jakub Jankto, kteří jsou také vášnivými hráči hry FIFA. „Anketa vyvolala u hráčů i v esportovém a mediálním prostředí velký ohlas, za což jsme samozřejmě rádi. I díky propracovanému systému hlasování po vzoru Fotbalisty roku se podařilo zahájit unikátní událost, která, jak věříme, bude v následujících letech pokračovat,“ uvedla Iveta Vondrová, ředitelka oddělení reprezentace.

Boj o první místo byl velice vyrovnaný, v průběhu hlasování dokonce vedl Dominik 'Seron' Čermák, který s přehledem vyhrál ve skupině hlasujících z řad zástupců médií. U ostatních skupin poroty ale těsně vítězil Lukáš 'T9Laky' Pour, což jej vyneslo k celkovému prvenství v anketě. V roce 2020 sice T9Laky nebyl na domácí scéně tak dominantní jako v předešlé verzi hry, ale rok se mu podařilo odstartovat na výbornou vítězstvím Viktorie Plzeň v prvním ročníku e:LIGY. Stabilními výkony se po celý rok umisťoval na předních příčkách turnajů a byl také českou jedničkou v rámci světového žebříčku Global Series. FIFA 21 už mu jeho triumf neodepřela.

„Je to úžasný pocit vyhrát historicky první ročník eFotbalisty roku. Chtěl bych poděkovat každému, kdo pro mě hlasoval. Jsem rád, že se zavedla tato anketa, protože je to další posun pro nás hráče a hlavně i pro samotný FIFA esport v České republice. Je pro mě čest být oceněn mezi hráči, na které jsem koukal jen na stadionu nebo v televizi. Trofej je parádní a dost velká a těžká,“ řekl po vyhlášení vždy usměvavý viktorián T9Laky.

Konečné pořadí ankety eFotbalista roku 2020:

  1.  Česká republika T9Laky (FCVP esport) 153 bodů
  2.  Česká republika Seron (Sampi.Tipsport) 133 bodů
  3.  Česká republika DRMi10 (SuperSlavia esports) 41 bodů
  4.  Česká republika RIIJK (Entropiq) 25 bodů
  5.  Česká republika Emerickson (Sparta esports) 24 bodů
  6.  Česká republika MarioOoso99 (Sparta esports) 16 bodů
  7.  Česká republika M4tk05 (Bohemians esports) 2 body
  8.  Česká republika Caster (Sparta esports) 1 bod
  9.  Česká republika MikiTheGoat (bez týmu) 1 bod
T9Laky
T9Laky
Zdroj: eFotbalista roku 2020
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.