Přejít k hlavnímu obsahu

Hvězda filmu Duna bývala youtuberem. Timothée Chalamet se věnoval upraveným Xbox ovladačům

3. 11. 2021 | 08:00 Všechny hry Lifestyle
Timothée Chalamet je jméno, které nyní hýbe filmovým světem. Chalamet zazářil v nedávném snímku Duna, kde si zahrál jednu z hlavních postav. Nyní se ukázalo, že má jistou návaznost i na svět her. Herec totiž býval youtuberem, který upravoval ovladače konzole Xbox 360.
Timothée Chalamet
Timothée Chalamet
Zdroj: Warner Bros. Pictures

Chalamet míval svůj vlastní YouTube kanál s přezdívkou ModdedController360. Videí zde najdete jen pár, všechna byla nahrána již před 11 lety a ukazují ručně malované ovladače k Xboxu 360. Chalamet tento kanál ovšem po dlouhou dobu nikde oficiálně nepřiznal. Teorií, že kanál patří jemu, se zabýval Motherboard, technická sekce webového serveru VICE. Než se stal filmovou hvězdou, býval tedy herec “jen” jedním z dalších nadšenců, který sdílel svou vášeň. 

Teorie se objevila už v roce 2018, kdy Chalametova fanouškovská stránka na Instagramu uvedla, že hledají jeho starý YouTube kanál. Ve videích měl mladý youtuber s chraplavým hlasem předvádět ovladače k Xboxu 360 “namódované” do různých barevných schémat. Motherboard následně podrobně rozebírá jednotlivá videa a to, proč by se mohlo jednat o Chalametův kanál. 

Mezi důvody nahrávající ve prospěch této teorie hraje například to, že mladý youtuber zní dost podobně jako Chalamet ve videích z této doby, třeba v seriálu Law & Order z roku 2009. Motherboard uvažoval i o forenzním porovnání hlasu, ale nemohl najít nikoho, kdo by se toho ujal. Nakonec se zástupci rozhodli využít jinou investigativní metodu - porovnávání jednotlivých detailů, které je široce využívané. Všimli si například, že herec na staré fotografii sedí na židli se stejným vzorem, která se objevuje i ve videu na zmíněném YouTube kanálu. Jiným důkazem je to, že herec má specifickou jizvu na levém prsteníčku nad kloubem a pod nehtem. Není žádným překvapením, že tu samou jizvu má i mladík ve videích s ovladači. Nelze opomenout ani to, že podlaha a koberec ve videu jsou shodné s těmi zobrazenými na fotografii Chalametova pokoje, které herec sdílel.

Motherboard si se svým výzkumem dal pořádnou práci a nasbíral hodně poznatků, které podporovaly jeho teorii. Nemusel čekat moc dlouho, Chalamet v reakci na článek zveřejnil krátké video, kde se ke svému kanálu přiznává. Je hezké vidět, že i mezi celebritami se skrývají lidé, kteří měli nebo stále mají nadšení i pro trochu “geeky” věci. Zároveň občas zůstává až rozum stát nad tím, čeho všeho si mohou pozorné oči i po letech všimnout a co mohou objevit.    

Zdroj: Vice
Štítky: Duna, Youtuber