Přejít k hlavnímu obsahu

Ideální herní židle – kterou si vybrat?

11. 6. 2021 | 09:00 Všechny hry
Trávíte několik hodin denně hraním na počítači? Pokud ano, tak určitě víte, jak důležitá je správná a kvalitní židle, která zajišťuje maximální pohodlí během mnoha hodin zábavy!
Ideální herní židle – kterou si vybrat?
Ideální herní židle – kterou si vybrat?
Zdroj: eZidle

Sektor herních židlí je velmi rozvinutý. Tento typ nábytku se začal objevovat před několika lety, aby splnil očekávání rostoucí skupiny počítačových hráčů. Dnes lze herní modely zakoupit v téměř každém dobrém obchodě s nábytkem, ať už v kamenné prodejně nebo online z pohodlí domova. Pokud hledáte dobrou a kvalitní herní židli, podívejte se na naše tipy a vyberte si tu, která Vám poskytne dokonalý komfort.

Herní nebo kancelářské židle

Herní židle jsou často srovnávány s kancelářskými židlemi. I když je jejich funkce v podstatě stejná, liší se hlavně jejich design.

Židle určené pro hráče mají odlišný tvar a rozměry opěradla a sedadla, stejně jako odlišný design. Převládajícími modely jsou modely, kde sedadlo s opěradlem tvoří jeden celek, jako v závodních vozech, posed je oproti kancelářské židli hlubší, tak aby židle poskytovala podporu celému tělu, a to i během dlouhého hraní. Kvalitnější herní židle mají často odnímatelné komfortní prvky, jako jsou bederní a hlavové opěrky či polštáře, které se u kancelářských modelů nenacházejí.

Design těchto modelů je také specifický. Nejčastěji se herní židle vyznačují dynamičtějším a agresivnějším designem. Mají detaily charakteristické pro herní prvky, například kontrastní pruhy. Jak si tedy vybrat tu nejlepší herní židli? Poradíme Vám, kterým parametrům je třeba věnovat zvláštní pozornost.

Vlastnosti kvalitních herních židlí:

  • tvarované opěradlo – přizpůsobuje se tvaru páteře, zejména v bederní části, stejně jako opěrka hlavy
  • hloubka sedáku – měla by být přizpůsobena výšce uživatele, vybrané modely mají nastavitelnou hloubku sedadla, které umožňují nastavení vhodného posedu
  • loketní opěrky – zajišťují pohodlnou podporu paží během hry, snižují jejich bolest, lze je také upravit ve více osách
  • navíc polštáře – umístěné v bederní části a pod hlavou pro větší pohodlí
  • nastavení výšky sedáku – sedák by měl mít možnost plynulého nastavení výšky
  • funkce náklonu – umožňuje sklopení křesla dozadu, aby si uživatel mohl natáhnout záda bez vstávání, snižuje riziko bolesti zad
  • Pětiramenný kříž – pokud je vybaven kolečky, usnadňuje používání židle

Můžeme nabídnout také herní židle vybavené přídavnou podložkou na notebook. Je namontována na loketní opěrce a široká škála úprav Vám umožňuje upravit její polohu.

Mezi nejkvalitnější židle patří herní verze židle Ergohuman, která celosvětově patří mezi top produkty.

herní verze židle Ergohuman
herní verze židle Ergohuman
Foto: eZidle
herní verze židle Ergohuman
herní verze židle Ergohuman

Kvalitní herní židle si můžete koupit také online

Za kvalitní herní židli zaplatíme cenu přibližně od 2500,- Kč do více než 10 000,- Kč. Cena se odvíjí v závislosti na tom, který model si vybereme. Nezapomeňte však, že herní židle je dobrá investice – vysoce kvalitní model zajistí mnohem lepší herní pohodlí než obvyklá kancelářská židle.

Kvalitní herní židle lze zakoupit také online na našem eshopu eZidle.cz, který se specializuje na prodej různých modelů a nabízí širokou škálu herních a kancelářských židlí. Mezi nejprodávanější modely patří G-Racer Basic a G-Racer Premium.

G-Racer Basic
G-Racer Basic
Foto: eZidle

Svým zákazníkům nabízíme odeslání a případné vrácení zboží zdarma. Náš školený personál Vám jistě rád poradí s výběrem.

Dostupné modely jsou prezentovány na: https://www.ezidle.cz/herni-zidle-8/261/c

Zveme Vás k nákupu!

G-Racer Premium
G-Racer Premium
Foto: eZidle
Šéfredaktorka PLAYzone. Hrami žije od malička a její srdcovkou vždy byl StarCraft, jemuž se věnovala kompetitivně, a World of Warcraft.