Přejít k hlavnímu obsahu

Jarla v boji o Mistrovství světa ovládl skupinu B!

9. 10. 2021 | 14:38 Hearthstone Reportáž
Tuto sobotu se začínají hrát zápasy play-off Grandmasters skupiny B, v nichž naše oči budou upřené především na českého zástupce Jarlu. Podaří se mu dnes prokousat do zítřejšího semifinále, nebo se to poštěstí jiným z jeho skupiny?
Jaromír "Jarla" Vyskočil
Jaromír "Jarla" Vyskočil
Zdroj: koláž RedBull

Grandmasters se dostávají do svého finálního víkendu, kdy jde o vše. Hráči si připravovali své pozice právě kvůli těmto závěrečným bojům, které určí druhého evropského postupujícího na Mistrovství světa. Loni se o světový titul pral až do samého závěru Jaromír "Jarla" Vyskočil, který v play-off nejdůležitější soutěže nechybí ani tentokrát.

Český velmistr odehraje první zápas proti Linhovi "Seiko" Nguyenovi. Právě on byl Jarlovým přemožitelem v posledním víkendu základní části, ale věřme, že Jarla mu to dokáže vrátit i s úroky. V případě vítězství na něj potom čeká David Nelila "Frenetic" Quiñones, který má automatickou výhru prvního zápasu díky nasazení ze základní části. V případě prohry na něj naopak čeká Théo "Felkeine" Dumont, jenž naopak začíná s porážkou. Postupová matematika je pro Jarlu jednoduchá, vyhrát musí dvakrát a prohrát maximálně jednou.

Zápasy Playoff GM skupiny B
Zápasy Playoff GM skupiny B
Zdroj: Blizzard

Line-upy na play-off už jsou také veřejně dostupné a vy se na ně můžete podívat po kliknutí na příslušný zápas na tomto odkaze. Jarla jde poněkud na jistotu a vsází na čtyři stabilní, momentálně asi jedny z nejhranějších decků. Garrote Rogue s jedním Guild Traderem, Quest Demon Huntera s Magtheridonem, Quest Warlocka a Celestial Druida.

Jelikož se Jarla často na turnaje připravuje právě se Seikem, můžeme v Seikově lineupu vidět téměř stejné balíčky, bude se tedy jednat o téměř absolutní mirror. Jedinou výjimkou je Seikova záměna Rustrot Vipera za druhého Persistent Peddlera. Kromě banu bude určitě záležet na prvním zvoleném match-upu a na schopnostech hráčů zachovat chladnou hlavu a jakoukoliv cestou dojít ke třem výhrám.

Všechny boje o postup na Mistrovství světa můžete sledovat na oficiálním youtubovém kanále Hearthstone Esports. Jarlův první duel je na programu od 16:00, během večera se pak celá skupina dohraje. Pro semifinále a rozhodující finále je určena neděle.

Štítky: Jarla, Grandmasters
Hře Hearthstone se věnuji od roku 2015, od roku 2020 poté více kompetitivněji. V říjnu 2021 jsem začal psát články pro PLAYzone, kromě samotného hraní mě totiž zajímá sledování české i světové HS scény.