Přejít k hlavnímu obsahu

Jarla v šestém týdnu Grandmasters poprvé postoupil do finále a play-off už mu snad neuteče

1. 10. 2021 | 13:36 Hearthstone Reportáž
Český reprezentant Jarla se před závěrečným víkendem základní části EU Grandmasters nachází na šestém místě. Play-off bude následovat hned poté, a to zároveň určí druhého účastníka Mistrovství světa z našeho regionu. Držme Jarlovi palce, aby mohl navázat na své druhé místo z loňského šampionátu nejlepších hráčů světa!
Hearthstone Grandmasters
Hearthstone Grandmasters
Zdroj: Blizzard Entertainment

Šestý víkend této sezóny evropské ligy Grandmasters byl jízdou francouzského mladíka Gabriela "Gaby" Jeanne. Tomu se ve finále podařilo porazit našeho zástupce Jaromíra "Jarla" Vyskočila těsným výsledkem 3:2 a tím se v průběžné tabulce soutěže posunul do čela. Jarla se po víkendovém turnaji nachází na šesté pozici, takže to vypadá, že účast v play-off už mu neuteče. Právě tento víkend se základní část Grandmasters uzavře, a to v módu Conquest. Držme tedy našemu reprezentantovi palce, aby měl co nejlepší pozici před play-off.

Jak ale probíhalo ono finále, které bylo pro Jarlu v této sezóně první? Gabyho lineup se skládal z Miracle Rogue, Fel Demon Huntera, Big Warriora a Celestial Druida. Mírným překvapením asi byl Big Warrior, který je na scéně spíše novinkou. Finále bylo hezkou ukázkou správného vybrání matchupů, kdy v každé hře vyhrála (alespoň mírně) favorizovaná class. První hru vyhrál Jarla s Miracle Rogue proti Fel DH, druhou hru jako reakci na Rogue zvolil Gaby právě zmiňovaného Big Warriora.

Za stavu 1:1 se Jarla rozhodl Warriora counterovat svým Quest Mágem a přestože hra trvala celkem dlouho (22 minut), Jarla bezpečně vyhrál a zajistil si vedení v sérii. Gaby poté zvolil poslední zbývající deck, kterým byla Miracle Rogue a Jarlova Quest Mage dle očekávání hravě porazil. Závěrem série byl souboj Miracle Rogue proti Celestial Druidovi a Jarla přes veškerou snahu nestačil na Gabyho board tempové pojetí tohoto matchupu. Jarla možná potřeboval o kousek více štěstí, aby vyhrál některý ze svých unfavoured matchupů. Na druhou stranu, Gabyho výkon, který podával celý víkend, určitě odpovídal jeho umístění na konci turnaje.

Výše zmíněné finále, stejně jako všechny ostatní zápasy dalších týdnů GM, můžete najít na Youtube kanále Hearthstone Esports, kde se živě vysílá také tenhle víkend. Držme Jarlovi palce ve zbylých bojích o postup na MS!

Aktuální pořadí EU Grandmasters:
1. Gaby - 19 b.9. Leta - 9 b.
2. Frenetic - 18 b.10. Felkeine - 8 b.
3. xBlyzes - 14 b.11. Casie - 8 b.
4. Bunnyhoppor - 14 b.12. Floki - 7 b.
5. Seiko - 13 b.13. J4You - 7 b.
6. Jarla - 13 b.14. Thijs - 7 b.
7. Rdu - 10 b.15. Warma - 6 b.
8. Viper - 9 b.16. Bozzzton - 5 b.
Hře Hearthstone se věnuji od roku 2015, od roku 2020 poté více kompetitivněji. V říjnu 2021 jsem začal psát články pro PLAYzone, kromě samotného hraní mě totiž zajímá sledování české i světové HS scény.