Přejít k hlavnímu obsahu

Jobsad končí v Inside Games a stává se třetím členem silné sestavy Entropiq

16. 7. 2020 | 13:54 Hearthstone
Už tento víkend se odehraje další důležitá zastávka Masters Tour, která původně měla zamířit do regionu Asia-Pacific, kvůli opatřením ale stejně jako ty minulé proběhne online. V akci nebude už tradičně chybět několik českých hráčů, mezi kterými se nachází také Jobsad. Ten ale den před startem turnaje mění působiště!
EIQ Jobsad
EIQ Jobsad

Josef 'Jobsad' Smutný v organizaci Inside Games působil od března roku 2018 a dlouhodobě patřil k jejím základním stavebním kamenům. Za tu dobu si zahrál několikrát na Masters Tour, tedy světovém turnaji nejvyšší kategorie, a podíval se díky tomu třeba i do Jižní Koreje. Nyní však jeho více než dvouletá pouť končí

Hlavní důvody jsou však zcela logické – Jobsad se totiž nedávno stal součástí analytického oddělení ve firmě Ematiq, která je s Entropiq úzce propojena přes majitele Martina Kabrhela, a přestup pod křídla jeho profesionálního týmu je jen dalším krokem v kariéře dvacetiletého karetního mága. „Jobsad je v Ematiq platnou posilou, prokázal velký talent a znalosti v oblasti pravděpodobnosti a statistiky a jen vítám, že jsme se s ním jako s top hráčem Hearthstone dohodli na přestupu,“ řekl v oficiálním prohlášení sám Martin Kabrhel.

IG Jobsad

Jobsad se tímto stává třetím hráčem sestavy Entropiq, která v minulosti vždy ulovila zajímavé akvizice především z trhu volných hráčů, ačkoliv u Faeliho to byl opravdu kumšt. Nyní však jde o první přestup z jiného týmu, konkrétně z Inside Games. Majitel této organizace Vojtěch Klapuch však bere tento krok sportovně:

Jobsadův odchod nás velmi oslabí, ale vnímáme jeho potřebu a motivaci posouvat se neustále kupředu. Odehrál v našich barvách řadu let a zanechal za sebou mnoho úspěchů a nezapomenutelných okamžiků. Vždy hrál naplno a plnil si veškeré závazky. Za to jsem mu nesmírně vděčný. Kéž by bylo takových hráčů v České republice více. Volbu nové organizace plně schvaluji, Entropiq má vysoké kvality a věřím, že zde ještě více vyroste.

Jobsad si premiéru v novém dresu odbude na Masters Tour Online Asia-Pacific, ze které vám od zítřejšího dne přineseme detailní coverage. Na turnaji z řad Entropiq ale nebude sám, místenku si totiž na jednom z více než sta kvalifikačních turnajů ulovil také Faeli. En1gmovi to oproti minulému snažení tentokrát nevyšlo.

A jak se na MT hráči připravují? „Diskutujeme možné line-upy, strategii. Snažíme se najít nejideálnější řešení, testujeme ve spolupráci i s ostatními českými hráči. Poslední nerfy extrémně zamíchaly s metou, já už jsem měl dokonce line-up připravený, ale po posledním update je úplně nepoužitelný. Musíme vymyslet, čím to nahradit a co by mělo být úspěšné,“ řekl v rozhovoru pro oficiální web organizace v rámci svého přivítání. „Pokusím se zahrát co nejlépe, v Hearthstone rozhoduje zčásti i faktor štěstí, ale kdybych zopakoval 6-3 z posledního MT, tak bych se nezlobil, 7-2 by bylo nad očekávání. Konkurence je silná.“ doplnil Jobsad na závěr. Tak ať se daří!

Složení Hearthstone sekce Entropiq:

 Česká republika Oldřich 'Faeli' Mahdal
 Česká republika Petr 'En1gma' Balcar
 Česká republika Josef 'Jobsad' Smutný

Zdroj: entropiq.gg
Štítky: Entropiq
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.