Přejít k hlavnímu obsahu

Mistři Evropy! Humanoid a Carzzy korunováni novými králi LEC

11. 4. 2021 | 23:44 League of Legends
Po šesti letech nadvlády Fnatic a G2 Esports má Evropa nové šampiony. Jsou jimi MAD Lions s dvěma českými zástupci Humanoidem a Carzzym, kteří nyní oficiálně patří mezi legendy LEC. Finálový zápas by se dal popsat jako jedno z nejlepších finále všech dob v historii League of Legends.
MAD Lions vítězí ve famózním finále LEC
MAD Lions vítězí ve famózním finále LEC
Zdroj: Riot Games

Po průměrné základní části LEC byli MAD Lions považováni za jeden z těch silnějších týmů, ale určitě ne jako favorité na titul. Ovšem vyřazovací část vše změnila a narýsovalo se nám nádherné finále, které v Evropě nemá obdoby. Dva čeští zástupci najednou ve finále a ještě k tomu proti týmu, který není G2 ani Fnatic.

Vyzyvateli MAD Lions se nakonec stali Rogue, kteří jsou dlouhodobě považováni za jeden z nejlepších týmů. Finálová série přinesla neskutečné zápasy a fascinující podívanou, kterou pravděpodobně málokdo čekal. Rogue se nacházeli ve vedení 2:0 na zápasy a dělila je jedna hra od výhry LEC. MAD Lions se ovšem probudili a nakonec famózně otočili celou sérii a jsou korunováni novými králi Evropy.

První dvě hry byly naprosto katastrofální v podání MAD Lions. Oba dva zápasy působily tak, že Rogue přišli lépe připraveni a byli ochotni udělat vše pro to, aby se stali novými mistry Evropy. Ovšem za stavu 0:2 v sérii a jedné hry, která je dělila od prohry si hráči MAD Lions řekli, že ještě není všemu konec a zaveleli k obratu.

Následující dvě hry MAD Lions skvěle vyhráli a sérii tak vyrovnali. V posledním zápase si pro nás oba týmy připravily skvělý závěrečný zápas jarní části. Rogue se ujali vedení, postupně jen přidávali tempo a už se zdálo, že hru dotáhnou do konce.

MAD Lions se ovšem nezalekli a zápas otočili z deficitu sedmi tisíc zlaťáků. Hlavním strůjcem obratu v tomto zápase byl právě náš český hrdina na středové linii Humanoid, do kterého se MAD Lions rozhodli investovat všechny svoje zásoby a vyplatilo se to. Humanoid v poslední hře unesl na svých ramenech nejen tíhu situace, ale také celý svůj tým a zaslouženě se tak MAD Lions stávají mistry Evropy.

Kromě toho, že se naši borci stali mistry Evropy, se také kvalifikovali na prestižní turnaj MSI, který se po roční pauze kvůli pandemii koronaviru znovu vrací. Tím nejkouzelnějším zážitkem tohoto turnaje je to, že se jej účastní pouze vítězové každého elitního regionu. Dokáží naši chlapci v MAD Lions zopakovat úspěch G2 Esports a podaří se jim vyhrát MSI?

LEC Champions
LEC Champions
Zdroj: Riot Games / MAD Lions
Štítky: LEC, Carzzy, Humanoid, MSI
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.