Přejít k hlavnímu obsahu

K úniku dat se vyjádřil Twitch i známé osobnosti. Jak to vidí PewDiePie či Agraelus?

9. 10. 2021 | 09:00 Twitch.tv Twitch
Únik citlivých dat z Twitche je i nadále žhavým tématem. K celé nepříjemné situaci se už oficiálně také vyjádřil přímo Twitch, který tuto kauzu pečlivě prošetřuje. Samozřejmě se také ozývají známé osobnosti po celém světě, které se nyní setkávají s vlnou kritiky, nebo si z tohoto maléru dělají srandu. Co si o úniku myslí například PewDiePie, Pokimane, Agraelus a další hvězdy?
PewDiePie
PewDiePie
Zdroj: Dexerto

Nedávný únik dat Twitche šokoval nejen streamery, ale i veřejnost a v současnosti se stále jedná o nejdiskutovanější téma kolem streamingu. Kromě citlivých dat, která by mohla uškodit samotné platformě, se ale hlavním předmětem diskuzí staly další uniklé informace, jako například výdělky jednotlivých streamerů. Důležitá byla také otázka, zdali jsou tyto informace opravdu legitimní. Jak se ale zanedlouho ukázalo, Twitch skutečně tento únik potvrdil.

Twitch na Twitteru o něco později sdělil veřejnosti, že týmy urgentně vyšetřují celou situaci a ujišťují se, že se na veřejnost nedostaly další soukromé informace, jako jsou přihlašovací údaje, hesla a čísla kreditních karet. Zdá se, že alespoň tato data si streamovací platforma uchránila. Veřejnost kromě Twitche ale zajímala jiná vyjádření, a to přímo zasažených známých streamerů a dalších osobností.

Zdá se, že situaci nejhůře zvládl streamer Hasan s celkovým 13. místem v žebříčku výdělků. V současnosti je pod útokem naštvaných diváků, kteří nemohou přenést přes srdce, kolik vydělává. I přesto, že i bez leaků se dá celkem snadno alespoň přibližně zjistit, na kolik peněz si přijde, teď je to přeci jen více na očích. Naopak chladnou hlavu zachovala například Pokimane, která zveřejnila Tweet, kde říká, že nyní lidé alespoň už nemohou přehánět a vymýšlet si nesmyslné částky.

K situaci se vyjádřil i jeden z nejznámějších youtuberů PewDiePie. Zatímco Dr Disrespect celou kauzu odbyl se slovy, že ho to nezajímá, PewDiePie se nad tímto problémem pozastavil. Od oblíbeného youtubera jsme se nakonec dozvěděli, že to není zas takové neštěstí. Lidé totiž vždycky budou rýpat do soukromých věcí, když jste přímo v záři reflektorů, proto je už zvyklý, že se pravidelně a veřejně řeší i jeho příjem.

Těžkou hlavu si z toho nedělal například ani Agraelus, který také tvrdí, že se jedná o snadno zjistitelné informace a svět se kvůli tomu nezboří. Aby své tvrzení podložil, rovnou na streamu všem svým divákům ukázal vlastní soukromé údaje za letošní srpen. Pouze streamer Asmongold se ohradil, že jeho leaknutá čísla nesedí, ale to mohlo být také z důvodu, že viděl pouze první verzi těchto dat. Více se však k situaci už nevyjadřoval.