Přejít k hlavnímu obsahu

k0nfig končí v Complexity. Namíří si to do Astralis?

8. 10. 2021 | 07:00 Counter-Strike 2 Spekulace
Ještě se nám ani nedohrál poslední RMR turnaj a první evropský tým hlásí změnu. Complexity sice vyhlíželi návrat k0nfiga po zdravotní pauze, ten se však nekoná a dánský střelec se rozhodl neprodloužit smlouvu, kterou měl v organizaci sídlící v Dallasu do konce roku.
k0nfig
k0nfig
Zdroj: Complexity

Kristian 'k0nfig' Wienecke patřil ke základním stavebním kamenům sestavy Complexity od doby, kdy se tým začal nazývat Juggernautem. Někdejší čtrnáctý nejlepší hráč světa se však v barvách americké organizace dočkal jediného titulu, plný potenciál sestava nikdy nenaplnila. Nutno ale říci, že tým opakovaně sužovaly nešťastné okolnosti, jako byl například konec Owena 'oBo' Schlattera v průběhu pandemie nebo zdravotní potíže Valentina 'poizon' Vasileva. Třešničkou na dortu bylo zranění zápěstí právě k0nfiga, který si v srpnu vzal zdravotní pauzu.

Pětici nejprve doplňoval Niels Christian 'NaToSaphiX' Sillassen, kterého posléze nahradil Marcelo 'coldzera' David. Ani s ním se však nepodařilo týmu postoupit na PGL Major a vyvstává tak otázka, co bude dál? První odpovědí je konec k0nfiga, jemuž na konci roku končí smlouva a nejvíce se spekuluje o tom, že by měl zamířit do Astralis. Dánskou mašinu čeká přestavba kádru a dost možná rozloučení s dalšími členy legendárního jádra, a právě k0nfig může být tou nejlepší posilou, navíc zcela zdarma. O dnes již bývalého hráče Complexity měli Astralis zájem už před třemi lety, kdy ale k0nfig měl problémy s chováním a dokonce přišel pozdě i na pohovor.

Dalo by se říci, že přestavět bude třeba i základy samotných Complexity. Benjamin 'blameF' Bremer sice patří k nejlépe střílejícím lídrům, ale jeho taktovka není poslední dobou tak kouzelná. Tým navíc sužují neideálně vydefinované role kvůli kolizím stylů jednotlivých hráčů. Pokud se mají COL vyhrabat z aktuální situace, nějaký zásah do sestavy bude potřeba. Když nevyšel ten postup na stockholmský Major, tak je na to právě ideální čas.

Aktuální sestava Complexity:

 Dánsko Benjamin 'blameF' Bremer
 Bulharsko Valentin 'poizon' Vasilev
 Austrálie Justin 'jks' Savage
 Dánsko Patrick 'es3tag' Hansen
 Brazílie Marcelo 'coldzera' David – stand-in

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.