Přejít k hlavnímu obsahu

KAPARZO definitivně ukončuje kariéru hráče? Nově by se chtěl dát na dráhu kouče

9. 9. 2021 | 11:45 Counter-Strike 2 Zajímavost
KAPARZO je známou postavou domácí CS:GO scény, ve sbírce má dokonce i titul mistra České republiky. Dlouho byl spojený s elitními organizacemi nEophyte nebo eSuba, oblíbený byl také v eEriness. Poslední dobou ale finální etapa v týmu Gravity není tak úspěšná, 27letý hráč tak uvažuje nad změnou role.
KAPARZO
KAPARZO
Zdroj: osobní archiv hráče

David 'KAPARZO' Lacina byl před třemi a půl lety u založení organizace Team Gravity, ta se ale opakovaně musela vypořádávat s odlivem hráčům, kdy často zůstával právě jen sám kapitán. Také jeho nemohlo bavit skládat dokola a dokola nové sestavy, sezónu co sezónu hledat nové mladé pušky, které by mohly nabídnout věrnost. Poslední týmovou pouť si KAPARZO prožil na řadě, kdy Gravity museli být dokonce vyřazeni z 2. Tipsport COOL ligy. Od té doby vidíme 27letou osobnost pouze v roli streamera či analytika při domácích soutěžích.

Otázka tedy zní jasně – co teď? KAPARZO stále nemá věk na to, aby musel nutně ukončovat hráčskou kariéru, současně je ale možná ta správná doba se poohlížet i po jiných rolích. Pokud tedy sám hráč není spokojený v pozici full-time streamera, kdy si díky pravidelným vysíláním a mnohým spolupracím vydělá na živobytí.

U tak zkušeného hráče se tedy jasně nabízí možnost stát se trenérem. Úspěchy i zkušenosti na to má, aby mohl být mladou krví respektovaný, pokud tedy mladší hráči dokáží oddělit jeho personu streamera a trenéra. Nedá se pochybovat, že KAPARZO má co nabídnout, sniper to byl špičkový, mnoho týmů také přímo vedl. Všechno je jen o tom, jestli on sám chce, protože každý zkušený hráč, který se stane trenérem, je pro scénu důležitou součástí. Sám KAPARZO to nyní na své fanpage nakousl, zřejmě už chuť skládat další tým nemá. A divte se mu.

V rámci krátkého inzerátu jen zmínil, že by rád někomu dopomohl k úspěchu. Koučů je obecně nedostatek a najdou se i profesionální sestavy, které jím nedisponují. Ať už by chtěl zakotvit u ambiciózního projektu, kde se bude vše budovat od píky, nebo naopak zamířit ke kompletnímu celku, kterému dodá tu extra šťávu pro ještě lepší výkony, tak je to jen na něm. O personu jeho kalibru jistě bude zájem. Nebo by být minimálně měl.

Zdroj: @KaparzoGO
Štítky: Kaparzo
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.