Přejít k hlavnímu obsahu

KAPARZO se loučí, Team Gravity je vyřazen z 2. Tipsport COOL ligy

10. 5. 2021 | 17:50 Counter-Strike 2
2. Tipsport COOL liga je rozvojovou soutěží pro nadějné týmy, které aspirují na posun mezi elitu. Ve druhé nejvyšší soutěži často vídáme také známá jména obklopená novými tvářemi, ne vždy to ale dopadne dobře, jako nyní v případě týmu Gravity.
KAPARZO
KAPARZO
Zdroj: grafika PLAYzone

Od vzniku týmu Gravity je hlavní tváří celé organizace David 'KAPARZO' Lacina. Po mnoha pokusech složit stabilní sestavu, kdy mu ale hráči opakovaně pláchli jinam, už ostřílený veterán a někdejší mistr ČR zřejmě rezignoval a už nějaký čas plnohodnotným týmem nedisponuje. Nic to však nemění, že byl po dlouhou dobu součástí Tipsport COOL lig, v aktuální deváté sezóně se svými parťáky působil ve druhé lize. Tohle spojení se ale po spletitých patáliích se soupiskou ukončuje, Team Gravity je tímto oficiálně vyřazen z 2. Tipsport COOL ligy.

Devátá sezóna pro Kaparza a spol. začala kontumační prohrou, když se po žádosti o přeložení zápasu nedohodli se svým soupeřem na termínu. Do následujících zápasů pak ve všech případech nastoupila vždy rozdílná sestava, takže i přes snížení hracích dnů na polovinu, oproti loňským sezónám, se poměrně rychle podařilo Gravity využít všechny možnosti na přestupy a hostování. Všechno vyvrcholilo v pokus, kdy do posledního zápasu Team Gravity nastoupil s hráčem, který se přejmenoval za někoho jiného ze soupisky (jenž o tom ani nevěděl), aby se mohl tým právoplatně zúčastnit zápasu. Tenhle krok byl pro Gravity bohužel poslední kapkou.

Všechny dřívější i budoucí zápasy Gravity budou anulovány, takže nikdo nezíská výhodu, pokud proti nim soupeř nastoupil například ve čtyřech, nebo ve slabším složení. Soutěž bude dohrána pouze v sedmi členech, tedy stejně jako naposledy, podle čehož bude upravena následující baráž. Doufáme, že se podobné případy již nebudou v budoucnu opakovat a ve 2. Tipsport COOL lize budou působit opravdu týmy, které si ji skutečně váží.

Štítky: COOL CSGO liga
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.