Přejít k hlavnímu obsahu

Karmine Corp se stávají vítězem European Masters, finále sledovalo rekordní obecenstvo

3. 5. 2021 | 15:46 League of Legends
European Masters je u konce a my známe vítěze. Nejlepším týmem byl korunován francouzský celek Karmine Corp, který si ve finále poradil s akademií EXCEL v poměru 3:1 na zápasy. Rovněž jsme se dočkali také vysoké sledovanosti, která nemá v největším evropském turnaji druhého sledu obdoby.
Karmine Corp se stávají mistrem EU Masters
Karmine Corp se stávají mistrem EU Masters
Zdroj: Karmine Corp

Poté, co Karmine Corp vyřadili v semifinále Dreedyho, tak už jim v jejich cestě za titulem stál pouze tým BT Excel, který si v semifinále poradil s mousesports. Je potřeba zmínit, že oba týmy jsou v podstatě akademie LEC týmů, takže očekávání je od těchto hráčů veliké.

Favoritem zápasu byli jednoznačně Karmine Corp, protože v průběhu celého turnaje přišli pouze o dvě hry. Navíc už ve skupinové části si dokázali dvakrát poradit se svým finálovým oponentem, takže komunita předvídala výsledek finále 3:0. Nakonec se to ale ukázalo jako lehké přecenění schopností KC. BT Excel totiž dokázali tuto sérii udělat zajímavou a nakonec jsme sledovali další nervy drásající evropské finále.

První zápas se nesl pro BT Excel v podobném stylu jako celý turnaj. Marksman Deadly si na spodní lince v klidu hrál a topař Orome mu se svým Ornnem vytvářel ve hře šance a prostor na to zazářit. Právě to jakým stylem BT Excel dokázali hrát, zaskočilo nejednoho analytika a mnoho z nich začalo postupně měnit své predikce.

Od druhé hry to ovšem vypadalo, že se svět vrátil zpátky do normálu a Karmine Corp konečně zabrali. Ovšem BT Excel za žádnou cenu nechtěli prohrát a každá hra se protáhla do pozdních minut a rozhodovaly jen malinké chyby a rozhodnutí. I přes neustálý tlak dokázali Karmine Corp sérii otočit a v klíčových momentech udržet klid. 

Je těžké vyzvednout pouze jeden výkon, protože celý tým KC hrál skvěle. Pokud ale někdo stojí za zmínku, tak je to pravděpodobně midař Saken, který v průběhu celého turnaje ukazoval talent na šampionech, jako jsou Orianna a Ryze. Není divu, že se už v minulosti Saken ukázal v LEC, protože tenhle kluk má skutečně talent na to, aby to dotáhl mezi nejlepší midaře v Evropě.

Na závěr je třeba také zmínit sledovanost, která tento rok dosáhla neskutečného počtu 377 000 fanoušků, kteří v jeden moment sledovali finálové klání mezi BT Excel a Karmine Corp. Oproti minulým rokům byla sledovanost více jak dvojnásobná, což přidává naději mladým hráčům, kteří se snaží ukázat před co nejvíce lidmi.

Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.