Přejít k hlavnímu obsahu

Katowice pod ruskou nadvládou. Kromě nich se v play-off představí pouze Astralis a Liquid

22. 2. 2021 | 12:49 Counter-Strike 2
IEM Katowice má za sebou svoji skupinovou fázi, která přinesla spoustu překvapení. Tím největším z nich je rozhodně úspěch týmů z CIS regionu, všechny z nich se totiž probojovaly do play-off. V tom je doplní Liquid a Astralis.
iem playoff
iem playoff
Zdroj: Twitter @iem

Několik dní trvající skupinová fáze je konečně za námi a my se konečně můžeme těšit na play-off. To odstartuje již tento pátek, kdy se odehraje dvojice čtvrtfinálových zápasů. V sobotu poté čeká na týmy semifinále a v neděli velké BO5 finále.

Pojďme si ale zpět zopakovat průběh skupinové části. Ve skupině A si na postup brousily zuby hlavně celky jako Astralis, G2, Evil Geniuses nebo Heroic. Všechny však vyškolil ruský tým Spirit, který si postupně poradil s G2 a Heroic, ve finálovém zápase dokonce uštědřil Astralis nejvyšší porážku v historii dánského týmu, když Dáni prohráli na poslední mapě 1:16. Spirit tak postoupili rovnou do semifinále, na Astralis čeká čtvrtfinále. Největší hvězdou byl bezesporu ruský talent degster, který překvapil o to víc, že se pro něj jedná o první velký turnaj.

​Napínavější boje však byly ve spodním pavouku, i v něm však nakonec dominoval ruský celek, přesněji mladíci z Gambit. Ti po porážce proti Evil Geniuses museli projít kompletní cestu spodním pavoukem, v čem nakonec byli nadmíru úspěšní. Výhry nad mousesports, Heroic a G2 nakonec znamenaly, že tento ruský tým pro sebe získal poslední postupové místo v play-off.

A podobný průběh měla i skupina B, kde jsme mohli očekávat souboj hned dvou týmů z velké trojky, NAVI a Vitality. K tomu nakonec nedošlo, zatímco Natus Vincere bez větších problémů dokázal dokráčet do finále, Vitality byli zastaveni americkým týmem Liquid. V epickém finálovém utkání to nakonec byli právě hráči týmu Liquid, kteří ze zápasu vyšli vítězně, a zajistili si přímý postup do semifinále. Natus Vincere cestu za obhajobou titulu začnou ve čtvrtfinále.

​Stejně jako Gambit, i Virtus.pro prošli kompletní cestu spodním pavoukem. V tom si postupně poradili se silnými NiP a vyřadili dokonce i Vitality, pro které je to již druhý nepodařený turnaj v řadě. Rozjetý celek z CIS regionu nakonec narazil na Brazilce z FURIA, které porazili na dvou mapách a zajistil si poslední místo v play-off.

CIS region tak dosud zažívá svůj nejúspěšnější turnaj, z šesti týmů v play-off jsou totiž čtyři celky právě z tohoto regionu. Navíc už teď je jisté, že v grandfinále budou mít minimálně jednoho zástupce.  

IEM Katowice 2021: Play-off
     Rusko Spirit0      
            
    Sobota 15:00   Rusko Gambit3   
  Rusko Gambit2         
 Pátek 15:00   Rusko Gambit2      
  Rusko Natus Vincere0         
       čas   Rusko Gambit 
            
     Spojené státy americké Liquid0      
            
    Sobota 18:30   CIS Virtus.pro1   
  CIS Virtus.pro2         
 Pátek 18:30   CIS Virtus.pro2      
  Dánsko Astralis1         

​Kompletní výsledky a statistiky skupinové fáze naleznete v našem Zápasovníku, stejně jako rozpis budoucích zápasů.

Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.