Přejít k hlavnímu obsahu

Kdo má největší šanci v boji o MČR? Své predikce nám sdělili komentátoři Samsung Last Call

6. 10. 2021 | 16:45 Wild Rift Rozhovor
Přípravy na Samsung MČR v mobilních hrách jsou v plném proudu a stále je potřeba zjistit dvojici týmů, která doplní zbývající šestku na největší domácí esportové akci roku. Ovšem ještě před samotným turnajem jsme vyzpovídali naše komentátory, kteří nám sdělili své predikce na vítěze, postupujícího a také černého koně. Začínáme už v pátek večer!
Last Call
Last Call
Zdroj: PLAYzone

Pět týmů a dvě poslední volná místa na MČR – takový podtón bude mít celý Samsung Last Call ve Wild Riftu. Ještě před samotným začátkem je ovšem potřeba podívat se, jaké šance komu dávají naši komentátoři Davkouny, Hippowan, Mortsche a samozřejmě také moderátor Skeri. Zeptali jsme se této čtveřice na jejich osobní favority a také na černé koně, kteří by mohli využít situace a postoupit na Samsung MČR v mobilních hrách.

Hippowan
Hippowan
Foto: PLAYzone

"Pro mě jsou favority na postup jednoznačně Inside Games. Divil jsem se, že si nezajistili přímý postup, ale vzhledem ke změnám a s tím spojenými ztrátami bodů je to pochopitelné. Druhým postupujícím bude dle mého Connecting Esports, vzhledem k dobrým výkonům v posledním finále Samsung MČR Series, kde si vyšlápli i na Entropiq. Mimo tuto dvojici nevidím úplně konkurenci, ale Wild Rift je plný překvapení, takže se těším na to, jakou přípravu ukáží ostatní týmy. Samotný postup do LC je určitě velkým úspěchem, takže neočekávám, že Inaequalis, BANGERS ani Experiment odejdou bez boje."

Mortsche
Mortsche
Foto: PLAYzone

"Na MČRku vidím s největší pravděpodobností Inside Games a Connecting Esports s tím, že ING vyhrají celý Last Call. Oba týmy se během posledního měsíce prezentovaly jako ta dvojice, která má na to postoupit na MČR. I když ani jeden z celků nepodává vyloženě stabilní výkony, tak nám během uplynulých týdnů ukázaly, že když je zrovna jejich den, tak zvládají držet krok i s těmi nejlepšími WR týmy u nás. Ti nejlepší se samozřejmě už kvalifikovali a teď je podle mě čas i pro tuto dvojici si urvat postup na MČR.

Tým, který se může poprat o postup a jít proti mým predikcím výše, jsou BANGERS. Vnímám je jako konkurenceschopný tým a pokud právě ING nebo Connecting nebudou mít úplně svůj den, tak toho můžou BNG využít a postoupit na úkor jednoho z těchto dvou týmů. INAE a Experiment gaming beru jako outsidery, kteří podle mých předpokladů nepřekvapí."

Davkouny
Davkouny
Foto: PLAYzone

"Favorit je pro mě na Last Callu jasný. Pokud si slot na MČR nevybojují Inside Games, bude to pro mě velké překvapení. Velice dobře se na posledním Samsung MČR Series prezentovali i Connecting Esports, kteří by mohli modrobílé potrápit a očekávám, že ukořistí druhý slot. Černým koněm mohou být INAE, ale překvapit výše zmíněné bude hodně těžký oříšek. Experiment i BANGERS jsou pak pro mě velkou neznámou a doufám, že pořádně zamíchají kartami a promluví do postupových bojů."

Skeri
Skeri
Foto: PLAYzone

"Favoritem turnaje podle mě budou Inside Games. Jednak jejich sestava vypadá velice silně (aspoň na papíře) a jednak má tato organizace dlouhou historii dobrých voleb v League of Legends. Vzpomeňme třeba na MČR 2017 (myslím) kde představili extrémně dobrou sestavu v čele s Freezem. Na tyhle hry mají dobrý vkus a proto uspějí i o víkendu.

Černého koně je trochu těžší vybrat, přeci jenom, překvapit může každý z týmů krom Inae, ti se dají považovat za dalšího z favoritů. Nicméně pokud MUSÍM vybrat, padne volba na BANGERS. Sice poslední seed v rámci turnaje, ale jsou to přesně tyhle týmy, které umí potrápit i ty nejlepší a často i napsat nějaký pěkný příběh."


Samsung Last Call ve Wild Riftu můžete sledovat v pátek od 18:45 na našem Twitch kanále PLAYzoneCZ, takže se zde na vás budeme těšit!

Štítky: MČR mobile
Slyšel jsi něco o změnách na profesionální scéně? Tak v tom případě jsem o nich slyšel už dva týdny předtím. V PLAYzone jsem od jara roku 2021 a momentálně mám za sebou něco okolo 450 článků. Kromě žurnalistiky také spravuji sociální sítě, prostě kompletní univerzál.