Přejít k hlavnímu obsahu

Kdo s koho?! Další kolo MAX League of Nations nabídne souboj Česka a Slovenska

12. 4. 2021 | 12:05 Hearthstone
MAX League of Nations má za sebou úvodní kolo, které se bohužel domácím výběrům moc nevydařilo. Češi ale zase zvládli ukázat, že hrají v duchu fairplay!
MAX League of Nations
MAX League of Nations
Zdroj: @MAXTeamEsport

UPDATE #1: Druhé kolo soutěže se odehraje již další týden a nabídne ten zápas, na který všichni čekáme – v pondělí večer se totiž proti sobě postaví český a slovenský výběr. Na Faeliho bude čekat JoŽo, Jarla zas vyzve Benka a vše svým střetem uzavřou Norwis a Rjú.

Dvacet čtyři tříčlenných týmů reprezentující státy Evropy včetně Česka a Slovenska vstoupilo tento týden do mezinárodního Hearthstone klání nesoucího název MAX League of Nations. To se hraje pro týmové Hearthstone soutěže ne úplně klasickým formátem. Každý hráč z jednoho týmu se totiž utká s jedním z toho druhého v klasickém BO3 LHS souboji – vítěznou zemí se stává ta, jejíž reprezentanti zvítězí alespoň ve dvou těchto zápasech.

Tímto stylem si to na úvod turnaje všichni účastníci rozdají ve skupinové části hrané v šestičlenných round-robin skupinách. V každé z nich jsou ve hře rovnou dvě místa v následném Single Elimination play-off. To je pro nás dobrá zpráva, jak česká, tak slovenská reprezentace se totiž nachází ve skupině A, a stále tak mají obě možnost podívat se do vyřazovací části.

Cesta za tímto cílem ale bohužel nezačala dobře. Výběr vedený Faelim ve svém prvním zápase, který byl i vysílán na oficiálním Twitch kanále pořadatele, nestačil na Turky. Těm ale mohli Češi výhru dost možná sebrat, v úvodním střetu Jarly a Thunderupa totiž druhý jmenovaný, jenž nevěděl, že se hraje LHSko, hned dvakrát špatně picknul balíčky. Využít tohoto technického zaváhání se ale naši borci nerozhodli, a Jarla tak prohrál 1:2.

Špatný pick (tentokrát kvůli tomu, že Turkům dali organizátoři chybné info) navíc přišel i v druhé sérii, kterou Faeli zvládl vyhrát. Následně pak ale přišlo zaváhání od Norwise a to rozhodlo o tom, že body bude brát výběr Turecka. Slavit žel nemohli ani Slováci, nad jejichž síly byli Dánové. V nestreamovaném zápase s nimi sice na úvod zvládl vyhrát 2:0 Rjú, Benko a JoŽo pak ale oba své souboje prohráli 1:2, a stejným výsledkem tak dopadlo i celé utkání. 

miluju videohry a hlavně ligu legend