Přejít k hlavnímu obsahu

Kdo z dalších koutů Evropy postoupil na V4 International Cup? eSuba není vůbec bez šance!

30. 8. 2021 | 18:20 Counter-Strike 2 Reportáž
Třetí ročník V4 Future Sports Festivalu nabídne prize pool 300 tisíc euro, v přepočtu necelých 8 milionů korun. Velkým lákadlem je tento turnaj také díky tomu, že na něj vedou přímé cesty přes různé regionální kvalifikace a zahrát si Tier 1 klání mají i týmy z menších regionálních scén.
V4 Future Sports Festival
V4 Future Sports Festival
Zdroj: oficiální grafika

V4 Future Sports Festival letos v listopadu přivítá dvanáctku týmů – čtyři pozvané Tier 1 celky, čtyři zástupce států Visegrádské čtyřky a čtyři úspěšné týmy z V4 International Cupu, ve kterém se utkají nejlepší týmy z různých koutů střední a jihovýchodní Evropy. Všechny tyto regionální kvalifikace za sebou mají obě fáze, díky čemuž nás čekají první mezinárodní duely. Tedy hned poté, co se uskuteční celoevropská kvalifikace o osmý slot.

Shrnutí česko-slovenské kvalifikace o jednu místenku najdete zde, nyní se zaměříme na další zákoutí Evropy. Nejhranější kvalifikací se zcela suverénně může pyšnit Polsko, jež disponuje také celou řadou zajímavých jmen. Zatímco tým HONORIS s legendami TaZ a NEO v uzavřené polské kvalifikaci vyhořel, tak do finále při absenci Anonymo postoupili AGO a Wisła Kraków. Už první střetnutí ve finále WB zvládla lépe Wisła a totéž se opakovalo i ve finále, které dopadlo poměrem 3:0 pro aktuální polskou trojku dle HLTV žebříčku.

Zbývající kvalifikace států Visegrádské čtyřky měla velkého favorita, Budapest Five ale aktuálně nejsou oficiálně v pěti a postup jim lokální konkurence navíc nechtěla dát jen tak zadarmo. V sestavě s Aaronem a ruským hráčem Kair0Nem jim už ve 2. kole sebral mapu tým Honvéd, cesta až do finále jinak ale byla bez komplikací. Tam je vyzval mnohonárodnostní mix likew7F, který jednu mapu urval v prodloužení, ale B5 jinak nezaváhali.

Zbývající dvě kvalifikace měly hned dva sloty, z Jadranu a východní Evropy totiž není možné získat přímou místenku. Jadranská kvalifikace měla velké favority v podobě týmů ONYX a 4glory Esports, žádného překvapení jsme zde svědky nebyli. Vzájemný duel těchto dvou týmů zvládl s přehledem ONYX. Co se týče východní Evropy, tak zde překvapivě chyběl SKADE, aktuálně 22. nejlepší tým světa. Bulharskou scénu tak zachránil Team Fiend, jenž podobně jako eSuba spadl v 1. kole do LB, ale nakonec si i přesto vybojoval postup. V horním pavouku pro změnu dominoval rumunský celek Infinite Gaming, který předčil svého velkého konkurenta Nexus Gaming.

V4 International Cup vypukne v polovině září, a to hned víkend poté, co poznáme 8. účastníka skrze evropskou kvalifikaci. Po představení týmů výše ale můžeme zatím konstatovat, že eSuba není vůbec bez šance na úspěch!

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.