Přejít k hlavnímu obsahu

Krasojízda pokračuje, THE NEW AXE FIFA Showmatch ovládl tým Sainta_SB10!

25. 7. 2021 | 18:00 EA SPORTS FC 24
Po tom, co byly odehrány AXE FIFA COOL Liga a Big Shock! FIFA COOL Pohár, jsme si pro vás na závěr připravili THE NEW AXE EFFECT Showmatch, který je pro českou FIFA scénu svým formátem velmi netradiční. Tato událost byla zároveň tou poslední, kterou jsme mohli ve třetí FIFA COOL sezóně vidět, avšak netřeba smutnit, jelikož už v říjnu se můžete těšit na další ročník tohoto projektu!
THE NEW AXE EFFECT Showmatch
THE NEW AXE EFFECT Showmatch
Zdroj: PLAYzone

Závěrem třetího FIFA COOL ročníku byl THE NEW AXE EFFECT Showmatch, do kterého nastoupili hráči zvoleni komunitou. Možnost hlasovat měl úplně každý. Na Facebooku PLAYzone byl vytvořen speciální příspěvek, kde lidé hlasovali o tom, kdo se představí v THE NEW AXE EFFECT Showmatchi. Již před hlasováním byli známi kapitáni obou mužstev - Emerickson a Saint_SB10. První jmenovaný byl zvolen díky výhře v AXE FIFA COOL Lize a druhý jmenovaný pak díky vítězství v Big Shock! FIFA COOL Poháru

Den před konáním THE NEW AXE EFFECT Showmatch byla nominována nejchtěnější jména. Bylo jich celkem osm. Na samotném streamu, kterým vás provázeli Jakub "Kany" Jícha a Antonín "Pandapple" Malina, si kapitáni vylosovali své spoluhráče. Z celkového počtu osmi nominovaných byli i tři Slováci. Ti se pohromadě setkali v Emericksonově týmu spolu s T9Lakym. Naopak čistě českou sestavu měl tým Sainta_SB10. Pod jeho jménem se představili Huhnak, Pan_Peca, M4tk05 a Cpt_Kubajz.

Kompletní sestavy obou kádrů
Kompletní sestavy obou kádrů
Foto: PLAYzone

THE NEW AXE EFFECT Showmatch se odehrál ve formátu All-Kill. Jedná se o velmi atraktivní formát, kdy se hraje do poražení celého týmu. Po hře mezi prvními dvěma hráči bude vítěz hrát znovu. Poražený je nahrazen hráčem, který je okamžitě po první hře vybrán, aby vyzval vítěze první hry. Tak to pokračuje, dokud není určen vítěz. Do hry může být zapojen i kapitán, jenž má na starost dirigovat svůj tým. Všechny zápasy se hrály formátem BO1, tedy na jeden vítězný zápas.

Z týmu Emericksona byl do první hry nominován slovenský eReprezentant FCST_Alex. Tento hráč se svými bohatými zkušenostmi určitě nepatří k otloukánkům. Jeho oponentem byl Huhnak, který jej dokázal porazit a dokonce porazil i mladičkého Lumpasu2. Bývalému hráči Entropiqu Huhnakovi stopku vystavil až T9Laky. Viktorián T9Laky se ovšem na streamu moc dlouho neohřál. Čerstvě nasazený M4tk05 ho v následujícím zápase dokázal vyřadit, avšak ani ten se na horkém křesle nezdržel moc dlouho. Do dalšího zápasu byl nasazen již 4. hráč týmu Emericksona a to Cristy, jenž M4tk05 porazil po přestřelce 4:3. Cristy, jakožto jediný přeživší Slovák týmu sparťanského Emericksona, dokázal porazit i Pana_Pecu, nicméně to bylo vše. Za tým Sainta_SB10 byl do hry zapojen i Cpt_Kubajz, kterému mu se podařilo porazit, jak Cristyho, tak i samotného kapitána Emericksona, a dotáhl Saintův tým k vítězství a výhře finanční odměny ve výši rovných 10 000 Kč.

Výsledky
Výsledky
Foto: PLAYzone
Štítky: FIFA COOL liga