Přejít k hlavnímu obsahu

Legendární organizace ještě nemá v CS:GO ani medaili. Změní se to v letošním roce?

8. 6. 2021 | 14:38 Counter-Strike 2
NecroRaisers, to je organizace, která vznikla již před 24 lety. Na svém kontě už má jeden český titul v Teamfight Tactics, na poli CS:GO je to ale dlouhodobá slabota. Tradiční tým se ještě ani jednou nedokázal probojovat na finále Vodafone MČR, jedinou účast alespoň v Tipsport COOL lize svého času vybojovala sestava s capseNem či honesem. Změní se na tom něco v letošním roce?
NecroRaisers
NecroRaisers
Zdroj: NecroRaisers

NecroRaisers se pro rok 2021 rozhodli udělat netradiční krok. Místo hledání týmu uspořádali turnaj, jehož vítěz podepsal v organizaci smlouvu. Tenhle úspěch zaznamenal tým v čele s Adamem 'Skyy' Drobkem, který krátce na to postoupil i na první milník letošní sezóny, HAL3000 MČR Tour. Sestava spolu hraje stále ve stejném složení a například v této sezóně ESEA Open jsou NecroRaisers po 10 zápasech neporaženi. V sestavě se kromě původní pětice čas od času objevuje také Marcel 'bestch' Križan, který svůj talent prokázal o tomto víkendu.

Na programu totiž byl začátek kvalifikačního cyklu AORUS MČR Tour, dalšího velkého a důležitého turnaje. 35 MČR bodů z úvodního turnaje sezóny je málo na to, aby se mohli měřit s konkurencí, takže Skyy a spol. mají jistě velkou motivaci potrápit konkurenci. Přece jenom spolu hrají už nějaký týden a určitě mají ambice překonat dělené poslední místo z HAL3000 MČR Tour. Tohle tvrzení se navíc potvrdilo již v úvodní kvalifikaci.

NecroRaisers patřili mezi nejznámější jména mezi účastníky prvního dějství AORUS MČR Tour. Ve skupině nezaváhali, ve dvou zápasech dohromady ztratili jen deset bodů a do play-off šli z prvního místa. Po freewinu nad týmem Jinej Vesmír je na závěr soboty čekala první větší zkouška, akademie MSI Inside Games. V její sestavě se sice nenacházejí hvězdy, předtím už si ale ING poradili s E-RIVALS, takže bylo potřeba si na ně dát pozor. Bitva to byla velká, ale NR nezaváhali, zvítězili 16:13, postoupili do druhého dne a byli jediný krůček od postupu.

AORUS MČR Tour
AORUS MČR Tour
Zdroj: grafika PLAYzone

Organizaci s více než dvacetiletou historií z hlediska soupeřů vycházelo všechno na jedničku. V rozhodujícím semifinále totiž potkali tým Cryptova, který musel využít hosta kvůli tomu, že v normálním složení hraje se třemi cizinci, což v rámci Vodafone MČR v počítačových hrách není možné, a ještě to vycházelo tak, že soupeř musel zvítězit 2:0, jinak by nestihl zápas dohrát kvůli kolizi s důležitým zápasem v Sazka eLEAGUE. NecroRaisers si navíc vybírali mapu jako první, takže jim všechno hrálo do karet. Stačilo jen zvládnout zvolenou mapu Vertigo.

NecroRaisers bohužel kromě bestche museli využít i hosta Dytora, protože Tr0n1c a Exp0 nemohli nastoupit. Jako slabina se to ale nakonec neukázalo. Kromě nich totiž trio Skyy, Keila, Muttenzi hrálo ve velké pohodě, a i když NR nezvládli úvodní pistolky, okamžitě po nich se chopili tempa zápasu a nepustili soupeře ke slovu. Cryptova v čele s w8maxem a dvěma zahraničními hráči padla poměrem 8:16, tudíž bylo jasné, že se série dohrávat nebude a NecroRaisers se spolu s týmem ze druhé části pavouka stane prvním postupujícím.

Hlavní hvězdou NecroRaisers byl v semifinále bestch a jeho bláznění pokračovalo i ve finále o lepší seed na AORUS MČR Tour. Soupeřem NR byl tým NedocenenéTalenty se jmény jako HenkkyG, suplicK nebo NaturalG. NecroRaisers se na obou mapách prali znamenitě, obě koncovky ale těsně vyšli soupeři, který si hned na první pokus vybojoval postup a lepší seed k tomu. Pro NR to tedy znamená, že v úvodním zápase druhé zastávky sezóny na ně bude čekat jeden z kvarteta Entropiq Prague, ENTERPRISE, eSuba nebo Sampi.Tipsport.

Vodafone MČR 2021
Vodafone MČR 2021
Zdroj: grafika PLAYzone
Štítky: AORUS, MČR, NecroRaisers
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.